Vakıf Katılım web
Spor 20.03.2018 14:39

"Gençlerimizi Basketbolla Buluşturmaya Söz Verdik"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, bugün Kocaeli'de, İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen spor festivali ve basketbol topu dağıtım törenindeydi.

Çocuklara sporu sevdirmek için her türlü etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirterek sözlerine başlayan Hidayet Türkoğlu, konuşmasında “Bizlerin amacı; ülkemizin her yerinde basketbolu sevdirebilmek ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak. Basketbolu ülkenin dört bir yanına yaymaya ve gençlerimizi basketbolla buluşturmaya söz verdik. Bu organizasyonda da İzmit’te dileklerimizin gerçekleştiğini görmenin heyecanını yaşıyoruz. Sporcu dostu bir belediye olan İzmit Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu bu projenin yurdun dört bir yanına yayılması en büyük arzumuzdur, bu güzel proje için başta Belediye Başkanımız Dr.Nevzat Doğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, “İzmit Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek bir çok çalışma yaptık. Basketbol topu ve basketbol sahaları da örnek olacak. Sporun ve sporcunun dostu bir belediyeyiz. Hidayet Türkoğlu, Türkiye’de basketbolun markasıdır. Biz istiyoruz ki daha çok Hidayetler yetişsin, ülkemizin gücüne güç katsın.” şeklinde konuştu. Saha protokolü imza töreni sonrası TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu imzalı basketbol toplarını öğrencilere dağıttı.