Halkbank web
Ekonomi 22.10.2021 07:00 Güncelleme: 21.10.2021 18:38

GEDİK HOLDİNG AZERBAYCAN'DA!

Türk Kaynak sektörünün bir numaralı üreticisi Gedik Kaynak, Azerbaycan Neftçala'daki yeni üretim tesisi ve Bakü'deki irtibat ofisini faaliyete geçirdi.
GEDİK HOLDİNG AZERBAYCAN'DA!

20-22 Ekim tarihleri arasında Baku Build fuarında yerini alan Gedik Holding, fuarda ürünlerini tanıtıp müşterileriyle buluştu.

Neftçala’daki yeni üretim tesisi ve Bakü’deki irtibat ofisinin açılışı vesilesiyle düzenlediği resepsiyonda Tekfen İnşaat Ülke Müdürü Barış Altıparmak, Kolin İnşaat Ülke Direktörü Enis Buka, Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği Başkanı Cemal Yangın gibi iş dünyasının temsilcileri katıldı. Davette ev sahipliği yapan Hülya Gedik’i Türkiye Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Ticaret Başmüşaviri Ahmet Erdal’da yalnız bırakmadı.

Baku Marriot Otel’de düzenlenen resepsiyonda konuşma yapan Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, “Gedik Holding olarak Azerbaycan’ı evimiz olarak görüyor, burada Türk kalitesiyle yerli üretim yapacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

İki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ticari işbirliğine katkı sağlayacaklarını ifade eden Hülya Gedik, “Bugün Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ticaret 5 milyar dolar seviyesinde. Devlet büyüklerimizin hedefi bu rakamı 15 milyar dolara taşımak yönünde. Bu hedefe kolaylıkla ulaşılacağını düşünüyorum” dedi.

Uzun yıllardır Türkiye’den ihracat yaptığı Azerbaycan pazarında artık yerinde üretim yapacak olan Gedik Kaynak, Azerbaycan’da kaynak sarf malzemeleri pazarında 1 numara olmayı hedefliyor. Gedik Holding yeni dönemde Gedik Termo Vana ürünlerinin de Azerbaycan’daki pazar payını artırmak hedefinde.

Gedik Eğitim Vakfı bünyesindeki Gedik Test Merkezi ve İstanbul Gedik Üniversitesi’nin eğitim alanındaki tecrübesini de Azerbaycan’a taşıyacak olan Gedik, Azerbaycan’da kaynak sektörüne yönelik mesleki eğitimler verecek.

Gedik Holding, Türkiye’deki olduğu gibi Azerbaycan’da da üretimin yanısıra eğitim alanındaki bilgi ve becerisiyle fark yaratacak.