Sağlık 20.12.2017 14:17

Gazzeli engelli kardeşler için Türkiye devreye giriyor

Sağlık Bakanı Demircan, doğuştan vücudunun belden aşağısı olmayan ve İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi imkanı bulamayan Filistinli Şerif kardeşler için devreye giriyor.
Gazzeli engelli kardeşler için Türkiye devreye giriyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, doğuştan vücudunun belden aşağısı olmayan ve İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi imkanı bulamayan Filistinli Şerif kardeşlere ulaşılması ve tedavi için yardımcı olunması devreye giriyor. 

Bakan Demircan, "yaşam" kategorisindeki fotoğrafları incelediği sırada, Ali Jadallah'ın, İsrail ambargosu altındaki Gazze'de, tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi olamayan ve protez bacağa kavuşma hayali kuran Filistinli çocuğun görüldüğü "Engelli kardeşlerin yaşamı" başlıklı fotoğraf karesinden etkilendi.

Doğuştan belden aşağısı olmayan 9 yaşındaki Secud, 7 yaşındaki Mahmud ve 9 aylık Enes'in hikayesini öğrenen Demircan, bu sırada Bakanlık bürokratlarına, "Bu kardeşlere ulaşalım, tedavi ihtiyaçları için yardımcı olalım. Filistin Büyükelçiliğine bu resimle müracaat edelim, hemen ulaşalım." talimatını verdi.

Türkiye'nin Gazze'de yaptırdığı bir hastane de olduğunu dile getiren Bakan Demircan, hastane inşaatının tamalandığını ve yakında açılışının yapılacağını söyledi. Hastanenin işletmesinin Gazze'deki üniversiteyle birlikte yapılacağını ifade eden Demircan, "Önümüzdeki aylarda Gazze'ye gidebiliriz. Bu engelli çocuklarımıza da mutlaka ulaşmak isteriz." dedi.

"Bizim istediğimiz kan ve gözyaşı dinsin"

Ortadoğu'da dünya tarihinin en önemli merkezlerinden birinin Kudüs olduğunu belirten Demircan, Kudüs'ün Hristiyanlığın, Museviliğin ve İslam'ın merkezi olduğunu söyledi.

Özellikle Kudüs merkezli bir barışın tesisinin tarih boyunca kolay olmadığını ifade eden Demircan, "Bu coğrafyada en uzun barış dönemleri Müslümanların bölgeyi yönettikleri dönemlerdir." dedi.

Birinci Dünya Savaşı'nın sonundan bu yana Kudüs ve coğrafyasında barış olmadığını, kan ve gözyaşının dinmediğini dile getiren Demircan, "Buna hepimiz şahit oluyoruz. En son şahit olduğumuz olay Batı'da da Kudüs hakkında bu yanlış adımlar atıldıkça da burada huzur, barış tesis edilmeyecek." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Demircan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından Türkiye'nin doğru yerde tavrını ve etkisini koyduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin öncülüğünde İslam İşbirliği Teşkilatının İstanbul'da yaptığı toplantıda önemli kararlar alınmıştır. Bizim istediğimiz burada barış olsun, kan ve gözyaşı dinsin. Burada kimse kimseyi yok etmeye kalkışmasın ama Filistinlilerin, İsrail devleti kurulduğu günden beri yaşadıkları dram insanlığın gözleri önünde gerçekleşiyor." değerlendirmesini yaptı.