Gastro Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 13:00 Güncelleme: 14.09.2024 23:14

Gastronomi Festivali'nde 'Bursa süt helvası' rekor denemesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nde, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen 150 civarında şefin katılımıyla 'Bursa Süt Helvası' rekor denemesi yapıldı.
Gastronomi Festivali'nde 'Bursa süt helvası' rekor denemesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenen 3. Gastronomi Festivali, rekor denemeleri ve yarışmalara da sahne oluyor. Bursa Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla Merinos Parkı’nda Bursa’nın coğrafi işaretli tatlısı olan ‘Süt Helvası’ ile rekor denemesi gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı kentlerinden Bursa’ya gelen 150 civarında şef, devasa kazanın başına geçerek tek seferde 5 ton süt helvasını yapmak için çalıştı.

Kazanın altındaki ateşi yakan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte kazanın başına geçerek dev tahta kepçelerle süt helvasını karıştırdı.

İlk tadımı eşi Seden Bozbey ile birlikte yapan Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra alanı dolduran misafirlere ikramda bulundu.

Rekor denemesinde emeği geçen tüm şefleri tebrik eden Başkan Bozbey, “Şeflerimiz, bu sene 5 son süt helvası yaptı. Önümüzdeki senelerde daha fazlasını yapacaklardır. Bursa’nın coğrafi işaretli tatlısı olan süt helvası, mutlaka Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer almalıdır. Dev kazanda yapılan süt helvasını Merinos Parkı’nda ve Kent Meydanı’nda 20 bin kişiye ikram edeceğiz” dedi.