Vakıf Katılım web
Ekonomi 25.03.2023 07:00

Fuzul Yapı, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştü

Fuzul Holding bünyesinde faaliyet gösteren Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) iznini alarak halk arz sürecinin ilk adımını attı.
Fuzul Yapı, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştü

Fuzul Holding bünyesinde faaliyet gösteren Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) iznini alarak halk arz sürecinin ilk adımını attı.

Şirket açıklamasına göre, halka arz için çalışmalarını 2023 yılı içinde tamamlamayı hedefleyen şirket, bugüne kadar Tem Avrasya, Başakşehir Avrasya 1, Başakcity, Kent Evila, Kent Ariva, Olimpa AVM, Olimpa Rezidans, Olimpa Park Plus, Vadiyaka Başakşehir ve 3. İstanbul Başakşehir projelerini hayata geçirdi.

Devam eden projeleri arasında Barbaros 48, Avrasya 2, Avrasya 3, Fatih Otel gibi projeleri yer alırken, bundan sonraki süreçte devreye alınacak birçok yeni proje de Fuzul GYO portföyüne dahil edilecek.

Fuzul GYO, portföyündeki güçlü projelerle halka açılma sürecini 2023 bitmeden tamamlamayı hedefliyor.

Açıklamada Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüşüm süreciyle ilgili görüşlerine yer verilen Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, şunları kaydetti:

'Fuzul Holding olarak yakın zamanda aldığımız stratejik bir kararla gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren iştiraklerimizden Fuzul GYO'nun halka açılması için gerekli adımları attık. Sermaye Piyasası Kurulu'na, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşüm başvurumuz neticelendi. Bundan sonraki süreçte Fuzul GYO olarak ülkemize ve sektörümüzde katma değer sağlamaya devam edeceğiz. GYO dönüşüm süreciyle eş zamanlı olarak halka arz hazırlıklarına da devam ediyoruz. Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte gerekli başvuruları yaparak halka açılma sürecini fiilen başlatacağız. Fuzul GYO'nun 2023 yılı içinde halka açılmasını planlanıyoruz.'

- Barbaros 48 Fuzul GYO portföyünde olacak

Konut ve alışveriş merkezi gibi farklı ticari alanlarda ilklere imza atan Fuzul GYO'nun portföyde son dönemde oldukça dikkat çeken Barbaros 48 projesinin olması bekleniyor. Emlak Konut GYO güvencesiyle ve hasılat paylaşımı modeliyle geliştirilecek olan Barbaros48 projesi, Asya ve Avrupa'yı aynı pencereden izleme imkanı sunacak panoramik özelliği ile yatırımcının ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Asya'dan Avrupa'ya 180 derece ile boğaz hattını görebilecek bir açı ile inşa edilecek projede, kat yükseklikleri 4,5 metre olarak tasarlandı. Ofis-AVM gibi alanların yer almayacağı, sadece rezidans olarak planlanan projede, daire büyüklükleri 100 metrekare ile 350 metrekare arasında değişiyor. Projenin 24 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Üçüncü kattan itibaren panoramik Boğaz ve Tarihi Yarımada manzarasına hakim projede, fiyatlar ortalama 10 bin dolardan başlıyor. 2+1 daireler için iki, 3+1’'er için üç, 4+1'ler için dört, misafirler için ise ayrı otopark planlanan projenin en üst katında da sonsuzluk havuzu yer alıyor.