Vakıf Katılım web
Magazin 21.02.2020 11:45

Futbolun yıldızları reklamda buluştu

Pepsi®, UEFA Şampiyonlar Ligi ile devam eden ortaklığı çerçevesinde 2020 uluslararası futbol kampanyasının prömiyerini yaptı. Dünyanın en iyi dört futbolcusunun ilk kez bir araya geldiği kampanya, dünyadaki tüm futbolseverleri heyecanlandıracak kadar hızlı ve tempolu sahnelerle çekilen bir reklam filmine imza attı.
Futbolun yıldızları reklamda buluştu

Bu yıl Pepsi, etkileyici futbol kadrosuna iki yeni oyuncu ekledi. Dünya şampiyonu Paul Pogba ve Manchester City’ye aynı dönemde dört kupa getiren Raheem Sterling, altı kez Ballon d'Or şampiyonu olan Leo Messi'ye ve UEFA Şampiyonlar Ligi zaferinin fatihi Mohamed Salah'a katıldı. Dört oyuncu "Play Never Stops" reklam filminde, son Pepsi kutusu için mücadele ederken en iyi yeteneklerini ve kıvraklıklarını sergiledi.

Pepsi, reklam filminin çekimi için ikonik müzik videolarıyla tanınan ödüllü film yapımcısı ve yönetmen Henry Scholfield ile çalıştı. Hızlı sahnelerden oluşan “Play Never Stops” reklam filmi, Pepsi'nin tadı için futbolcuların ne kadar ileri gidebileceklerini anlatan yaratıcı bir hikâye sunuyor.
Süperstar futbolcularla birlikte Pepsi futbol reklamında çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Scholfield, “Her futbolcu sahadaki doğallığını ve yeteneğini çekimlere de mükemmel bir şekilde yansıttı. Pepsi’yle, yaratıcı ekibimizle ve tüm post prodüksiyon partnerlerimizle birlikte çalışmak harikaydı. Herkes en iyi atışını yaptı ve ortaya muhteşem bir film çıktı” dedi.

Bu yılın reklam filmine, 2020 Pepsi futbol kampanyası gibi zamanı yansıtan, hızlı, eğlenceli ve enerji dolu Latin şarkısı “Presidente” eşlik ediyor. Sanatçı/yapımcı WOST'ın solisti Ginette Claudette'in seslendirdiği şarkı, markanın müzikteki yeni nesil yetenekleri desteklediğinin de bir göstergesi.
Dünya çapında 80'den fazla ülkede sürecek olan kampanya, markanın sevdikleri şeyleri yaşamaları konusunda hayranlarına cesaret veren sloganı “Futbolu Doyasıya Yaşa” çerçevesinde yürütülecek. Uluslararası kampanya kapsamında, kamera arkası film, sınırlı sayıda üretilen oyuncu temalı kutular, mağaza içi ve dışı satış noktalarında Pepsi ve Pepsi Max koleksiyonu da yer alıyor.

‘Pepsi’nin futbol kampanyasında yer almak her zamanki gibi çok eğlenceliydi” diyen Leo Messi, “Yeni bir futbolcu kadrosu, heyecan verici mücadeleler, eğlenceli ve yaratıcı bir filmle buluştu. Kampanya kesinlikle kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacak” dedi.
Reklam filmiyle ilgili Mohamed Salah, “Bir yıl sonra yeni bir global futbol kampanyası için Pepsi’yle tekrar çalışmak harika. Bu filmin futbolseverlerin hoşuna gideceğine eminim” derken, Paul Pogba ise şu yorumu yaptı: “Yeni Pepsi reklamını çekmek çok eğlenceliydi. Umarım bu yılın kampanyasıyla, tutkularını kucaklamak ve sevdikleri şeyleri yapmak konusunda hayranlarımızı yüreklendirmeye devam ederiz.”
Raheem Sterling ise “Pepsi futbol takımının bir parçası olmak heyecan verici. Bu yılın reklam filmi, hareketli bir müziği, tarzı ve en önemlisi şaşırtıcı futbol hamleleri sayesinde çok enerjik” dedi.

Pepsi, 2020 futbol reklam filmini çekerken #PepsiCanBalance Challenge için gizli yeteneklerini sergileyen oyuncuları kaydetti. Örneğin Pogba, sınırlı sayıda olan kutuyu bir cam kenarında mükemmel bir şekilde dengeledi ve Sterling ünlü sağ ayak çalımlarıyla kutuyu dengede tutarak ekip üyelerini şaşırttı. Salah, bir futbol topu üzerinde kutuyu dengelerken Messi ellerini kullanmadan iki kutuyu aynı anda sabit tutmayı başardı. Bu hareketleriyle oyuncular, influencer ve futbolseverlere ilham vererek #PepsiCanBalance videoları çekmeleri için meydan okudu.
Kampanya dahilindeki Pepsi ve Pepsi MAX kutularındaki dört oyuncunun tümünü içeren ve sınırlı sayıda üretilen paket, futbol severlere yeni bir interaktif deneyim sunuyor. Futbolseverler, seçili kutularda bulunan QR kodları ile kutulara hayat verip Messi, Salah, Pogba ve Sterling'in mini artırılmış gerçeklik görüntüleriyle etkileşim kurma fırsatına sahip oluyor. QR kodunu tarayan tüketiciler, sevdikleri oyuncularla top sektirme oynayabiliyor ve puanlarını Instagram hikâyelerinde paylaşabiliyor.

“Bu canlı ve enerjik kampanyayı başlattığımız için çok heyecanlıyız diyen PepsiCo Global İçecek Pazarlama Başkan Yardımcısı Natalia Filippociants şöyle devam etti: “En iyi futbolculardan bir takım kurduk, kültürel etkilerini saha dışına taşıdık ve şaşırtıcı paslaşmalar, çalımlar ve bolca kahkahayla sıra dışı anlar kaydettik. Amacımız, eğlendirilen insanları göstermek yerine reklamın enerjisine odaklanıp insanları eğlendirmekti. Umuyoruz ki bu “Play Never Stops” filmlerini çekerken aldığımız keyfi izleyiciler de alır.”

Pepsi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin sponsoru olmaktan gurur duyuyor. Pepsi bu yıl UEFA Şampiyonlar Ligi Final heyecanını İstanbul’a taşımaya hazırlanıyor. En son 2005’te İstanbul’da gerçekleşen UEFA Şampiyonlar Ligi finali bu yıl İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadyum’unda oynanacak. Bu kapsamda Pepsi, “Final Heyecanını Doyasıya Yaşa!” sloganı ile Ocak ayında başlattığı ulusal promosyonda, çekilişle 10 tüketiciye çift kişilik final maçı bileti hediye edecek. Pepsi ve Pepsi Max Şampiyonlar Ligi kampanyalı ürünlerinin açma halkaları altındaki şifreyi 10 Nisan’a kadar pepsi.com.tr’ye giren 10 şanslı çift, final heyecanını stadyumda yaşayacak. Pepsi, Nisan ve Mayıs aylarında ise birçok sürpriz aktivite ile büyük finali sahiplenmeye devam edecek.ARSLAN GÜVEN