Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 03.07.2020 14:01

Futbol yıldızlarının top koşturduğu tarihi stadyum millet bahçesi oluyor

Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan Güngören'deki 15 Temmuz Şehitleri Tesisleri Yahya Baş Stadyumu, ilçedeki ilk millet bahçesi oluyor.
Futbol yıldızlarının top koşturduğu tarihi stadyum millet bahçesi oluyor

Bir dönem Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan Güngören'deki 15 Temmuz Şehitleri Tesisleri Yahya Baş Stadyumu, ilçedeki ilk millet bahçesi oluyor.

1999 yılında inşa edilen 8 bin 300 kişi kapasiteli stadyum, bir dönem Türk futbolundaki kritik maçlara ev sahipliği yaptı.

TFF 1. Lig'te bulunan İstanbulspor'un Süper Lig'de mücadele ettiği 2002-2005 yıllarında bu sahada rakiplerini ağırladı.

İstanbulspor, Türk futbolunun "büyükleri" olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile bu sezonlarda birçok maça çıktı.

15 Temmuz Şehitleri Tesisleri Yahya Baş Stadyumunun çimlerine bir çok ünlü futbolcu da ayak bastı. Bu futbolcuların arasında Alex De Souza, P. van Hooijdonk, Franck Ribery, John Carew, İbrahim Yattara, Fatih Tekke, Bülent Korkmaz, Ümit Karan ile Rüştü Reçber de yer alıyor.

Mimar Yahya Baş Stadyumunda Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Hasan Kabze gibi golcüler de meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Ayrıca Fenerbahçe'nin efsanevi Brezilyalı oyuncusu Alex De Souza, Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü de bu stadyumda ağlara atmıştı.

Tarihi maçlara ev sahipliği yapan stadyumun ilk millet bahçesi yapılması için Güngören Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şefliği ve TOKİ işbirliğiyle hazırlıklara başlandı.

Güngören için yapılan yeni stadyum ve yarı olimpik yüzme havuzu içeren kapalı spor salonunun açılmasıyla ilçenin stadyum ihtiyacı giderildikten sonra millet bahçesine çevirilecek eski stadyum iş makineleriyle yıkıldı.

Toplam 30 bin metrekare yeşil alana, 820 metrekare yürüyüş, 2 adet küçük futbol sahası, 410 metrekare bisiklet yoluna sahip olacak olan millet bahçesinde seyir terası, çocuk oyun alanı, 600 yetişkin ağaç, millet kıraathanesi, mescit, otopark ve egzersiz gibi sosyal donatı alanları da bulunacak.

Millet bahçesi içerisinde 3 bin 850 metrekarelik piknik alanı da bulunacak. Projenin en kısa zamanda tamamlanarak Güngören sakinlerinin hizmetine sunulması hedefleniyor.