Kültür Sanat 16.01.2018 22:03

FUAT SEVİMAY'A TALÂT SAİT HALMAN ÇEVİRİ ÖDÜLÜ'NÜ BÜLENT ECZACIBAŞI TAKDİM ETTİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 2014 yılında kaybettiğimiz Talât Sait Halman anısına başlattığı Talât Sait Halman Çeviri Ödülü'ne bu yıl, James Joyce'un Finnegans Wake eserinin Finnegan Uyanması çevirisiyle Fuat Sevimay layık görüldü.
FUAT SEVİMAY'A TALÂT SAİT HALMAN ÇEVİRİ ÖDÜLÜ'NÜ BÜLENT ECZACIBAŞI TAKDİM ETTİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 2014 yılında kaybettiğimiz Talât Sait Halman anısına başlattığı Talât Sait Halman Çeviri Ödülü’ne bu yıl, James Joyce’un Finnegans Wake eserinin Finnegan Uyanması çevirisiyle Fuat Sevimay layık görüldü.

Fuat Sevimay’a 15 bin TL değerindeki ödülü, 15 Ocak Pazartesi akşamı İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde, Nejat Eczacıbaşı Binası’nın 6. katında yer alan Firuze’de düzenlenen özel bir yemekte takdim edildi.

Yemeğe Bülent Eczacıbaşı ve Fuat Sevimay’ın yanı sıra Seçici Kurul başkanı Doğan Hızlan ile Seçici Kurul üyeleri çevirmen ve eleştirmen Sevin Okyay, yazar ve çevirmen Ayşe Sarısayın, yazar ve çevirmen Yiğit Bener ile yazar ve çevirmen Kaya Genç de katıldı. Yemekte ayrıca İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Sel Yayıncılık temsilcileri ile gazeteci ve yazarlar da yer aldı.