Gayrimenkul 23.10.2021 07:00

Folkart Nefes İstanbul projesi ile artık İstanbul'da!

İzmir'deki konut projeleri ile tanınan Folkart Büyükçekmece'de inşa ettiği Folkart Nefes İstanbul projesi ile İstanbul'a adım attı...
Folkart Nefes İstanbul projesi ile artık İstanbul'da!

Yıldıray Gökkaya

Bugüne kadar bir çok konut projesi inşa eden Folkart İstanbul'da yeni bir projeye başlıyor. Toplamda 7 milyar TL yatırım değerinde çok fazla proje hayata geçiren Folkart İstanbul'a Nefes İstanbul projesi ile geldi.

Genelde İzmir'de proje üreten Folkart şuanda yatırım bedelleri 9 milyar lira olan 8 projeyi aynı anda inşa ediyor.

Pharmactive İlaç, Volt Motor, Volt Redüktör, Volt Teknoloji gibi sanayide derinleşen şirketleri bünyesinde barındıran Saya Grup şirketlerinden biri olan Folkart İstanbul'dan sonda farklı şehirlerde de yatırım yapmayı planlıyor. Bu şehirlerden bazıları ise Bursa, Ankara, Antalya, Manisa ve Bodrum gibi büyük şehirler.  Folkart’ın biten ve devam eden projelerinin, toplam yatırım değeri, 16 milyar TL’yi buluyor.

Folkart Nefes İstanbul projesi Büyükçekmece'de hayata geçiriliyor. Satışlarına başlanan Folkart Nefes İstanbul projesinde 3 oda 1 salondan 6 oda 1 salona kadar bir çok konut tipi yer alıyor.

Toplamda 123 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Folkart Nefes İstanbul projesinin yüzde 80'i yeşil alandan oluşacak. Projede toplamda 97 bin 500 metrekare yeşil alan olması planlanıyor.

96 villadan oluşacak projede 3+1 Tek Kat Aqua Marin, 3+1 Dubleks Azur, 4+1 Tek Kat Safir, 6+1 Dubleks Royal şeklinde villalar yer alacak.

Nefes İstanbul projesinde Kapalı ve açık yüzme havuzu, sauna, buhar odası, fitness, çok amaçlı oda-pilates, kafe, çok amaçlı salon, barbekü alanı, açık spor alanları yer alıyor.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Nefes İstanbul’un doğadan ilham alan, sürdürülebilir ve lüks bir mimarinin hakim olduğu, estetik çizgisi çok yüksek, tüm yaşam öğelerini bir araya getiren müstakil evlerden oluştuğunu vurguladı.