Türkiye - Gündem 18.05.2018 18:26 Güncelleme: 18.05.2018 18:29

"Filistin Türkiye'nin meselesidir"

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde yaptığı konuşmada, İstanbul'dan kardeş Filistin halkına, Türk milletinin kalbi selam ve muhabbetlerini gönderdiğini söyledi.is
"Filistin Türkiye'nin meselesidir"

İlk kıble mukaddes Mescid-i Aksa'nın, İstanbul'dan on birlerle selamladıklarını ifade eden Yıldırım, "Nübüvvetin, risaletin şehri Kudüs'e selam olsun. Aşkın ve imanın ülkesi Filistin'e selam olsun. Allah'ın rahmeti, koruması üzerilerine olsun. Filistin halkına zulmeden zalimleri yüce Rabbim, tarih ve insanlık onurunda zelil eylesin." dedi.

Bu mübarek oruç gününde, bu muhteşem meydanda, Yenikapı'da Filistin topraklarında yaşanan İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldiklerini hatırlatan Yıldırım, zulme ve vahşete cesaret veren alçaklara tepkilerini göstermek için geldiklerini ifade etti.

Bu zulüm karşısında Türkiye'nin safını, mesajını, duruşunu dünyaya ilan etmek için toplandıklarını belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün, bu meydanda insan olmanın, Hakka, hakikate inancımızın gereğini yapıyoruz. İstanbul'dan bütün dünyayı, haklının, mazlumun yanında, Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya davet ediyoruz. Yine buradan bütün dünyayı, zalimin, haksızın, işgalcinin karşısına çıkmaya davet ediyoruz. Bugün burada, eşkıya dünyaya hükümdar olmaz diye haykırıyoruz. Bu meydanın sesi, insanlığın sesidir. Şu mübarek ramazan günü, oruçlu ağızlardan çıkan bu sese şahit ol ya Rab. Yıllardır İsrail zulmüne göğüslerini siper eden Filistinli kardeşlerimizi yardımsız bırakma ya Rab. Çocuk, kadın, yaşlı, silahsız demeden önüne geleni alçakça katleden İsrail zalimlerine meydanı verme ya Rab."

'İslam ümmetinin kalbine bir hançer daha saplandı'
Başbakan Yıldırım, istiklal mücadelelerinin, mazlum milletlerin kurtuluşuna her zaman ilham kaynağı olduğunu, bu sebeple bu mahşeri kalabalıkların haykırışlarının ifadesini bulan hissiyatlarının önemli olduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Haykırıyoruz çünkü acımız büyük, gözlerimiz yaşlı, kalplerimiz yangın yeri. Tarihte eşine az rastlanır bir şiddetle Filistin toprakları bir kez daha kana bulandı. Mukaddes Kudüs şehri, Mescid-i Aksa bir kez daha mateme gark oldu. İslam ümmetinin kalbine bir hançer daha saplandı. İnsanlıktan nasibini almayan haydutlar yine sahneye çıktı. Meşru ve barışçı gösteri yapan savunmasız çocukların, kadınların, gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar. Bunu yapanlar, buradan, Yenikapı Meydanı'ndan ilan ediyorum tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan Amerikan yönetimi ve başkanı da aynı şekilde bu zulme ortak olmuştur. Amerika Başkanı, binlerce Filistin'in kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir. İsrail'in uluslararası hukuku ayak altına alarak, Amerika'nın seyretmesini asla ve asla bu bölge unutmayacaktır. Bu vicdansız eylemden dolayı hepsine yazıklar olsun, yuh olsun. Dünya barışa bu kadar hasretken, işgalci İsrail terör örgütlerinden daha acımasız yöntemlerle zulümlerini icra etmektedir. Abluka altındaki Gazze sınırında insanlığın kalbine nişan alınmış ve 60'dan fazla kardeşimiz şehit edilmiş, 3 binden fazla yaralanmıştır. İsrail'in uyguladığı bu şiddetin adı soykırımdır, etnik temizliktir. Bu alçak katliamın Amerika'nın gözü önünde ve kontrolünde gerçekleşmiş olması da ayrı bir vahim durumdur. Hem bölgesel hem küresel barış adına son derece vahimdir."

"Filistin Türkiye'nin meselesidir"
Başbakan Yıldırım, "Filistin Türkiye'nin meselesidir, milletimizin meselesidir." diye konuştu.

"Meşru ve barışçı gösteri yapan savunmasız çocukların, kadınların, gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar." diyen Yıldırım, şunları söyledi:

"Bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanlışa imza atarak. büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD yönetimi ve Başkanı da aynı şekilde bu zulme ortak olmuştur."

Başbakan Yıldırım, "Hitler'e Mussolini'ye özenen İsrail yönetimi bir kez daha işgalci olduğunu, hak-hukuk tanımadığını dünyaya göstermiştir. Uluslararası hukuku tanımadığını, hiç kimsenin hayat hakkına tahammül göstermediğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Türk milleti olarak insanın, insanlığın vicdanına kurşun sıkan İsrail'i şiddetle lanetliyorum." dedi.

"Filistin çaresiz değilsin." diyen Yıldırım, "Yüce Türk milleti 81 milyon sizinle beraberdir. Filistin halkının haklı davası bizim davamızdır. İsrail hamisiyle efendisiyle elbet yalnız kalacaktır. İnsanlığın vicdanı zulme boyun eğmeyecektir." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Ne yazık ki masum insanları katlettiği yetmez gibi yaralılara yardıma da izin vermiyor İsrail yönetimi. İnsani yardımlar konusunda devlet olarak da millet olarak da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Gerekirse Birleşmiş Milletler'i gerekirse başka organları harekete geçirerek mutlaka yaralı kardeşlerimizin yarasını saracağız." dedi.