Kültür Sanat 26.04.2019 00:25 Güncelleme: 26.04.2019 08:32

Festivale Joss Stone sürprizi

İngiltere'nin en güçlü seslerinden, Grammy ödüllü şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone, 26. İstanbul Caz Festivali'ne konuk oluyor.
Festivale Joss Stone sürprizi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 22 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, bu sene de çağdaş müziğin yıldız isimlerinden yeni keşiflere şehrin dört bir yanını sarmaya hazırlanıyor. 50’nin üzerinde konserde 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak 26. İstanbul Caz Festivali’nin programına sürpriz isimler eklenmeye devam ediyor. 

İngiltere’nin en güçlü seslerinden, Grammy ödüllü şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone, 26. İstanbul Caz Festivali’ne konuk oluyor. Dünya müziğinin en özgür ruhlu sanatçılarından biri kabul edilen Joss Stone, 11 Temmuz Perşembe akşamı, Volkswagen Arena’da düzenlenecek festival konserinde, tutkulu vokali ve enerjik sahne performansıyla yeniden İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.
İlk gençlik yıllarında Aretha Franklin şarkılarıyla vokal çalışmaları yapan, daha sonra kendine has, güçlü ve parlak bir vokal tekniği geliştiren Stone, ilk albümüyle Grammy ve Brit ödüllerine adını yazdırdı. Takip eden yıllarda yedi başarılı albüm daha yayımlayan şarkıcı, James Brown, Herbie Hancock, Stevie Wonder, Gladys Knight, Sting, Van Morrison ve Melissa Etheridge gibi efsanelerle birlikte sahne aldı. Jeff Beck, Sting, Mick Jagger ve Damien Marley gibi müzisyenlerin albümlerine katkıda bulundu. Soul müzikle şekillenen kariyerinde her daim yeni açılımlar da yaparak keşifçi tavrını koruyan Stone’un 2015 tarihli albümü “Water for Your Soul” ile Billboard tarafından yılın en iyi reggae albümü seçildi. “Geleceğin Aretha Franklin”i olarak da anılan Joss Stone’un 2016 yılındaki İstanbul konseri uzun süre hafızalardan çıkmadı. En son 2016 yılında Total World Tour turnesi kapsamında İstanbul’a gelen Stone, üç yıl aradan sonra bir kez daha festivalin konuğu olacak.
Müzikseverler Joss Stone konserinin biletlerini 4 Mayıs Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları ile hizmet bedeli olmadan ana gişe İKSV’den (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) satın alabilirler. İKSV Lale Kart üyelerine özel ön satış, 2 Mayıs Perşembe günü saat 10.30’da başlıyor. Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri 2 Mayıs Perşembe günü; Kırmızı, Turuncu ve Sarı Lale Kart üyeleri ise 3 Mayıs Cuma günü saat 10.30’dan itibaren biletlerini öncelikli olarak alabilirler.