Vakıf Katılım web
Spor 30.09.2022 11:45

Fenerbahçeli futbolcu Ezgjan Alioski şampiyonluğa inanıyor

Fenerbahçe'nin Kuzey Makedonyalı futbolcusu Ezgjan Alioski, sarı-lacivertli kulübe şampiyon olmaya geldiğini söyledi.
Fenerbahçeli futbolcu Ezgjan Alioski şampiyonluğa inanıyor

30 yaşındaki sol kanat oyuncusu, kupa hedefleri, Beşiktaş derbisi, sarı-lacivertli takımı seçme nedenleri, teknik direktör Jorge Jesus ve Fenerbahçe'deki geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Alioski, "Ben de şampiyon olmayı umuyorum. Zaten Fenerbahçe'ye geliş sebebim şampiyon olmak. Burada başarıya erişebilmek için geldim. Sadece lig şampiyonluğu değil önümüzdeki bütün hedefleri gerçekleştirmek için geldim. Bütün kupaları elde etmek için geldim. Fenerbahçe ile çok fazla kupa kazanmak istiyorum çünkü Fenerbahçe bunları hak ediyor." ifadelerini kullandı.

"Tehlikeli bir takım olduğumuzu düşünüyorum"
Ezgjan Alioski, Beşiktaş derbisi öncesinde takım arkadaşlarına güvendiği için çok rahat olduğunu belirtti.

Türkiye'de ilk derbisini oynayacağı için kendisi adına çok özel bir karşılaşmaya çıkacağını vurgulayan Kuzey Makedonyalı sol kanat oyuncusu, "Biz maç içinde bireysellikten ziyade kolektif anlamda yapacağımız işlere odaklıyız. Takım olarak güçlü bir oyun ortaya koymak istiyoruz. Derbide hep birlikte saha içinde savaş vermemiz gerekiyor, bunu da gerçekleştireceğiz. Sadece takım olarak değil aynı zamanda kulüp ve taraftarlarımız içinde çok önemli bir karşılaşma. Maalesef onlar statta olamayacak. Tabii ki onları özleyeceğiz ama bizler galip gelmek adına onlar için de savaşacağız." diye konuştu.

Beşiktaş maçının kendileri için bir sınav olmadığını aktaran Alioski, şöyle devam etti:

"Açıkçası oynadığımız bütün maçlar zordu. Kaliteli ekiplere karşı oynadığımızı söyleyebilirim. Netice itibarıyla bu bizim maça nasıl hazırlandığımıza ve motivasyon gücümüze bağlı. Sahip olduğumuz takım ruhu bana göre saydıklarım içinde en önemlisi. Kime karşı oynarsanız oynayın takım ruhunu ortaya koymak zorundasınız. Bizim, bu takım ruhunu bu sürece kadar doğru şekilde ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bu kolektif ruh ve bilinci saha içinde birlikte sergileyebildiğimizi düşünüyorum. Bireysel olarak göstermek istediğiniz performans olacaktır ama çok daha önemlisi kolektif anlamda gücünüzü ortaya koyabilmek. Bence bizim en güçlü taraflarımızdan birisi, bu kolektif ruh. Dolayısıyla ben önümüzde oynayacağımız Beşiktaş maçı için oldukça rahatım çünkü takım arkadaşlarıma fazlasıyla güveniyorum ve tehlikeli bir takım olduğumuzu düşünüyorum."

"Hayallerimde yatan takım Fenerbahçe'ydi"
Tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe'nin hayallerinde yatan kulüp olduğunu dile getirdi.

Alioski, transfer sürecinde Türkiye'den başka teklifler aldığının hatırlatılması üzerine, şu yanıtı verdi:

"Benim açımdan ikna edici olan, kendimi çok daha rahat hissettiğim Fenerbahçe oldu. Bu süreçte yöneticilerimizden Selahattin Baki'nin de çok büyük bir katkısı oldu çünkü onunla görüştüğüm zamanlarda bu sevgiyi fazlasıyla hissettim. Yaptığımız görüşmeler neticesinde kendimi evimdeymişim gibi hissettim ve bunu hissettiğim için de aynı şekilde mutluyum. Bu hislerin sonucunda Fenerbahçe'yi istediğimi ben de anlamış oldum. Bir an evvel Fenerbahçe'ye katılmak için sabırsızlıkla bekledim ve hayallerimde yatan takım Fenerbahçe'ydi. Fenerbahçe, harika taraftarlara sahip. Buraya katıldığım için, Fenerbahçe'de olduğum için çok mutluyum."

"Fenerbahçe'nin büyüklüğünü çok daha fazla hissediyorum"
Ezgjan Alioski, sarı-lacivertli camiaya katılmadan önce kulübün büyüklüğü hakkında fikir sahibi olduğunu ancak transferinin ardından bunu çok daha fazla hissettiğini ifade etti.

Fenerbahçe'de bulunmayı "harika bir duygu" şeklinde tanımlayan başarılı sol kanat oyuncusu, "Fenerbahçe'nin büyüklüğü konusunda burada olduğum süre boyunca her gün çok daha fazlasını görüyorum. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü çok daha fazla hissediyorum. Zaten herkes Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir camia olduğunu çok iyi biliyor. Burası gerçekten harika bir kulüp." değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarların kendisini çok iyi hissettirdiğini anlatan Alioski, şöyle konuştu:

"Harika takım arkadaşlarına sahibim. Harika oyuncular, taraftarlar da sizlere her zaman çok iyi hissettiriyor. Burada zaman geçirdiğim her dakika, her an kendimi çok daha mutlu hissettiğimi söyleyebilirim. Burada olmak gerçekten harika bir duygu. Özellikle deplasmanlara maç yapmaya gittiğimizde taraftarlar öyle bir destek veriyor ki sizlere kendinizi evinizde gibi hissettiriyor. Bu da inanılmaz bir duygu. Bizler de bu sevginin karşılığını onlara her zaman aktarmak istiyoruz. Onları elde edeceğimiz galibiyetlerle mutlu etmek istiyoruz. Aracılığınızla taraftarlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Jesus ile Bielsa özellik olarak birbirine benziyor"
Alioski, İngiltere'de beraber çalıştığı Marcelo Bielsa ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un özellik açısından benzediğini belirtti.

Teknik adamların kendilerine has düşünceleri, fikirleri ve felsefeleri olduğunun altını çizen deneyimli oyuncu, "Her hoca için aynı diyemezsiniz. Eğer Jesus ve Bielsa arasında bir kıyaslama yapacak olursak bence özellik olarak birbirlerine benzeyen hocalar. Daha önce Bielsa ile çalıştığım için oldukça mutluyum. Şu an itibarıyla hocamız Jorge Jesus ile çalışıyorum ve onunla çalışmaktan gerçekten çok büyük bir keyif alıyorum." diye konuştu.

Portekizli teknik adam ile her gün yeni bir şeyler öğrendiğini aktaran Alioski, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her hocanın kendine has felsefesi var ve hocalar sürekli olarak sizleri oynatmak istediği oyun noktasında inandırmaya çalışır. Sizi o konuya odaklamaya çalışır. Takım, hocanın felsefesine inanırsa, hocanın isteklerine inanırsa sonucunda kupalar ve başarılar gelir. Biz oyuncuların, teknik direktörlerin bizlerden istedikleri şeylere inanmamız gerekir. Eğer inanırsak daha yüksek seviyelere ulaşabiliriz. Şu anda bu rüyalara sahibiz, büyük hayallerimiz var ama bunlara ulaşmak için sıkı şekilde çalışmamız gerekiyor."

Futbolda detayların belirleyici olduğunu ve bunu başarılı teknik adamların gözlemlediğini ifade eden sol kanat oyuncusu, "Önemli olan kolektif futbolu sahaya yansıtmak. Hocalar açısından da bu durum gerçekten önemli. Çok oyuncu var ve her oyuncunun oynadığı oyundan keyif alması gerekiyor. Bana göre bu çok önemli ve biz de bundan keyif alıyoruz ve o burada olduğu sürece bu keyfi almaya devam edeceğimizi düşünüyoruz. Böyle bir hocayla çalışıyor olmak bizim açımızdan oldukça önemli. Çalıştığım insanlar özel insanlar, haliyle kulüp özel bir kulüp. Gün geçtikçe çok daha fazla şey öğreneceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Eljif Elmas bulunduğu yeri fazlasıyla hak ediyor"
Ezgjan Alioski, milli takımdan arkadaşı eski Fenerbahçeli Eljif Elmas'ın, bulunduğu yeri fazlasıyla hak ettiğini dile getirdi.

Deneyimli futbolcu, sarı-lacivertli takımdan İtalya'nın Napoli ekibine katılan genç oyuncuya ilişkin şunları kaydetti:

"Bu yorumlar futbolun bir parçası. Herkesin futbolcularla alakalı kendine göre bir düşüncesi var. Benim kendi düşüncem onun oldukça yetenekli bir oyuncu olduğu yönünde. Negatif ve pozitif yorumlar her zaman olacaktır ama bence Eljif, bulunduğu yeri fazlasıyla hak eden birisi çünkü onun değeri bu. Kaliteli ve genç bir oyuncu. Yeteneklerini çok daha gösterebilmek adına önünde uzun bir gelecek var. Her zaman en iyisini ortaya koymaya çalışan bir futbolcu. Bana göre gelecekte çok daha büyük bir oyuncu olacaktır."

"Bu takımla sonuna kadar savaşmak istiyorum"
Kiralık olarak Fenerbahçe'de forma giyen Alioski, geleceğine ilişkin şu ifadeleriyle sözlerini tamamladı:

"Ben burada olmaktan dolayı çok ama çok mutluyum. Kontratımın sonunda ne olacağıyla ilgili konuşmak bana göre erken çünkü bu futbol, 1-2 ay sonra neler olabileceğini bilemiyorsunuz. Şu anda burada görmüş olduğum tutku ve sevgiden dolayı oldukça mutluyum. Bu gerçekten bana harika geliyor. Taraftarların istekleri bana göre çok daha önemli. Sonuç itibarıyla ben buraya savaşmak ve rüyaları gerçekleştirmek için geldim. Hedeflerimize katkı sağlamak için geldim. Bu takımla sonuna kadar savaşmak istiyorum. Neticesinde neler olacağını hep beraber göreceğiz ama şu anki temennim bu yönde. Burada oynadığım süre boyunca keyif almak istiyorum. Umuyorum taraftarlarla güzel neticeler elde edeceğiz."