Ekonomi 01.12.2020 07:00

Eurasia Airshow 2020 bu yıl online yapılacak

Bu yıl Brezilya'dan Bangladeş'e dünyanın tüm ülkelerinden geniş bir saat diliminde yapılacak Eurasia Airshow 2020, pandemi nedeniyle bu yıl 2-6 Aralık 2020 tarihlerinde online olarak yapılacak.
Eurasia Airshow 2020 bu yıl online yapılacak

Gülay YÜCEL

Türkiye’nin şova dayalı ilk havacılık organizasyonu Eurasia Airshow, pandemi nedeniyle bu yıl online olarak yapılacak.

2-6 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacak Eurasia Airshow 2020, dünya havacılık ekosistemini oluşturan devlet kurumları, askeri heyetle, şirketler ve sektör profesyonellerinin buluşma noktası olacak.

Eurasia Airshow 2020 30’u aşkın ülkeden katılımcı firmalar ve askeri heyetleri bir araya getirecek.

Romanya Savunma Bakanı, Ürdün Ulaştırma Bakanı, Belarus Savunma Sanayi Bakanı, Zambia Savunma Bakanı, İngiltere Savunma Sanayi Başkanı, Filipinler Savunma Sanayi Müsteşarı, Lübnan Hava Kuvvetleri Komutanı, Bangladeş Savunma Sanayi BaşkanıÜrdün Genel Kurmay Başkanı, Pakistan Genelkrumay Başkanı, Macaristan Hava Kuvvetleri Komutanı, Bangladeş Hava Kuvvetleri Komutanı gibi bir çok askeri heyet katılım gösterecek.

Fuar boyunca, Hava Savunma Sistemleri, Uçakların Aerodinamiği, Güdümlü Roket Sistemlerinin Geleceği, Sivil Havacılıkta Covid 19 Etkisi gibi bir çok konu uluslararası katılımcıların konuşmalarıyla da gerçekleşecek.

Eurasia Airshow 2020’ye şu anda 6 bakan, 4 genelkurmay başkanı, 11 hava kuvvetleri komutanı, çeşitli düzeylerde yardımcıları ve 30’u aşkın ülkenin askeri heyeti katılımını açıkladı.

MENZİLSİZ HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİN GELECEĞİ EURASIA AIRSHOW’DA

Dijital olması dolayısıyla çok önemli bölümleri olduğunu söyleyen Capital Exhibition CEO’su Hakan Kurt, “Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı’nın temel amacı hava savunma sisteminde bölgesel ve global işbirlikleri, Hava Kuvvetleri Komutanları Yuvarlak Masa Toplantısı hava kuvvetlerine yeni endüstrilerin entegrasyonu, bölgesel eğitim alanları, bölgesel işbirlikleri konuşulacak. Endüstri liderleri Yuvarlak Masa Toplantısı’nda ise, yeni nesil hava savunma sistemlerine karşı işbirlikleri, nükleer saldırılara karşı endüstrinin gelecek planları konuşulacak. Hava savunma stratejilerinin gelecek dönem stratejileri, UAS ile nasıl mücadele edileceği, ticari ile sivil havacılık ekonomileri nasıl daha iyi hale getirilir başlıklarında webinarlar gerçekleştirilecek.” dedi.

24 SAATE YAYILAN HEYET GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK

Sadece webinarlara 10 binin üzerinde kayıt aldıklarını açıklayan Kurt, pandemi nedeniyle bu yıl dördüncü online fuar gerçekleştireceklerini belirterek, şöyle konuştu:“Online yapılan etkinliklerin katılımcıları daha odaklı. Saat farkından dolayı ticaret heyetlerinin görüşmeleri daha verimli. Çünkü neredeyse 24 saate yayılan bir planlamayla bunu gerçekleştiriyoruz. Çin’de ve Brezilya’daki firmayı ortak saatte gerçekleştiriyoruz. Bu çok önemli bir tecrübe.”