Röportaj 26.05.2019 13:00 Güncelleme: 26.05.2019 15:49

'Eski dizilerdeki samimiyet yok'

"Mahallenin Muhtarları", "Asmalı Konak", "Çemberimde Gül Oya"nın yanı sıra birçok dizi ve sinemada başarıyla oyunculuğunu konuşturan tiyatrocu, dizi ve sinema oyuncusu Goncagül sunar, bu sefer 'En Uzak Yakın' albümüyle müzisyenliğini konuşturacak. Sunar, YeniBirlik'e sanat yaşamını anlattı.
'Eski dizilerdeki samimiyet yok'

SEMA SEZEN

Sanat yaşamına 1991 yılında tiyatro oyunculuğuyla başlayan, tiyatrocu, dizi ve sinema oyuncusu Goncagül Sunar, izleyici karşısına besteci, söz yazarı ve yorumcu kimliğiyle çıkıyor. Sunar, "En Uzak Yakın" albümü için "Aslında hem çok gecikmiş ama kendi yaşam süreçlerime, etkilendiğim müzik akımlarının bendeki en sade karşılıklarına baktığımda tam zamanında çıkmış bir albüm!" yorumunu yapıyor. Sunar'la albüm ve yeni projelerini konuştuk.

-Bu albüm için neden bu kadar beklediniz?

Aslında albüm beni bekledi. Çünkü hayat ve müzik algımın en gelişmiş olduğu dönem tam bu yaşlarım. Daha önce yapsam yapmak istediğim şeyi yeterince ortaya koyamazdım, eksik kalırdı. Ama elbette bir dolu sebebi var; birincisi esas mesleğimin oyunculuk olması ve hayatımı devam ettirdiğim işim olduğu için günlerimi ve enerjimi oyuculuğa kanalize etmiş olmamdı. Yıllar aktı ama ben hep müzikle ilgili düşündüm, yazdım, çizdim, dinledim. Araya çocuk girdi ama ben bir dolu demo kayıtları yaptım. Geçmiş yıllarda (2007 /2008) kendi internet sitemde myspace'te, youtube'da şarkılarımı paylaştım, bilen bilir. Geçmişim epey yüklü. Uzun bir yoldan geldim ama yolun başındayım bir yandan da...

-Müzik konusunda gelişirken kimleri takip ettiniz?

Ukalalık sayılmasın ama yerli müzik çok az dinlerim hatta yeni yeni yerli üçüncü nesil müzisyenleri dinlemeye başladım. 90'lardan beslendim çok. O dönemin grunge ruhu neredeyse kendi köklerim gibi ve elbette grunge'ın daha öncesi güney rock, 70'ler soul. Modern alternatif bağımsız rock yelpazesini kapsayan tüm grupları ve özellikle kadın şarkıcıları takip ediyorum.

-Tarzı ne olarak tarif edersiniz?

Modern rock

-Kaç yıldır söz yazıp beste yapıyorsunuz?

2002 yılından bu yana müzik yapıyorum.

-En çok kimleri dinlersiniz?

Çok fazla çok.. İlk aklıma gelen London Grammar, The Black Keys, PJ Harvey,Editors vs vs.... bitmez bu liste.

"Dizilerde sosyal medya popüleritesi başarı kriteri sayılıyor"

-Sizden en çok Mahallenin Muhtarları ve Asmalı Konak'la beraber söz ediyoruz. Aslında birçok sinema filminde de yer aldınız ama bu dizilerin yeri ayrı.. Böyle unutulmayan diziler gelir mi sizce yeniden?

Çok zor. Diziler "öyle bir formül bulalım ki tutsun" zihniyetiyle yapılıyor. Çok başka dinamikler dönüyor artık. Eski dizilerdeki samimiyet, naiflik doğru ve efsane castlar, set ortamları yerini harala gürele bir sisteme bıraktı. Daha gergin ve yorucu, son derece kalabalık bir dünya. Sosyal medya popüleritesinin başarı kriteri sayıldığı bir yanılsama kabul görüyor. Dünyanın gerçeğini kabul etmeliyiz. Eskiden olduğu gibi olması mümkün değil. Ama farklı ve yeni hikayelerin yapılma ihtimali hep var, teknik imkanlar arttı.

-Konserlere ne zaman başlayacaksınız?

Şimdi ilk etapta bir konpakt grup oluşturma aşamasındayız daha sonra prova süreci, canlı video kayıtları ve elbette konserler pamuk ipliği gibi gelecek. Uzun ve meşakkatli bir süreç başlıyor benim için..

-Yakında rol alacağınız dizi ve sinema veya tiyatro oyunu var mı?

Şu anda dizi ve filmlerle ilgili görüşmelerimiz var. Seveceğim rollerin peşindeyim sinemada. Tiyatroda zaten hala hazırda devam eden 2 oyunum var. Ancak seneye yani yeni sezona beni çok heyecanlandıran yeni bir oyun projesi ile görüşmelerim sürüyor.