Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 13:00 Güncelleme: 16.09.2024 13:42

Esenyurt'ta 5 litre atık yağ 1 litre deterjana dönüşüyor

Esenyurt Belediyesi "Sıfır Atık" projesi kapsamında başlattığı çalışmayla, 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşlara 1 litre sıvı deterjan hediye ediyor.
Esenyurt'ta 5 litre atık yağ 1 litre deterjana dönüşüyor

Esenyurt Belediyesi, bitkisel atık yağların dönüşümü için yürüttüğü atık yağ toplama çalışmalarını sürdürüyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün Sıfır Atık projesi kapsamında başlattığı çalışma ile lavaboya dökülmesi durumunda çevre kirliliği oluşturan atık yağlar toplanarak, vatandaşlara sıvı deterjan hediye ediliyor.

Vatandaşların talebi üzerine adreslere giden ekipler, 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre sıvı deterjan hediye ediyor. Talepler doğrultusunda evlere giden ekipler, atık yağları toplayarak geri dönüşüm şantiyelerine götürüyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e çevreci ve duyarlı hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Meltem Şafak Yücel, “Çevre kirliliği için atık yağlarımızın lavabolara dökülmemesi gerekiyor. Sularımızı korumak ve bizden sonraki nesillere aktarmak için bunu yapmak zorundayız. Belediyemize de böyle bir hizmet sağladığı için çok teşekkür ederiz. Ben mümkün olduğunca toplayarak belediyemize teslim ediyorum. Geri dönüşüm olarak kullanılıyor” dedi.