Türkiye - Gündem 18.03.2018 16:01

Esenyurt Belediye Başkanı Çanakkale Türküsü'nü Söyledi

Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünde stüdyoya giren Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Çanakkale'de can veren şehitlerin anısına Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi.
Esenyurt Belediye Başkanı Çanakkale Türküsü'nü Söyledi

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’den duygulu anma…

Kendisi de şehit torunu olan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümünde çok anlamlı bir çalışmaya imza attı. Esenyurt Belediyesi’nin hazırladığı özel Çanakkale programı dahilinde bir şiir okuması istenilen Ali Murat Alatepe şiirin yanı sıra, Çanakkale’de can veren şehitlerimizi anmak için bir de Çanakkale Türküsü seslendirdi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan alınan arşiv fotoğraflarıyla desteklenen bu özel çalışma yoğun ilgi gördü.

Çanakkale Zaferi’nin Türk ulusunun en önemli, en anlamlı zaferlerinden biri olduğunu söyleyen Alatepe, yüzbinlerce şehit verdiğimiz ancak geçit vermediğimiz Çanakkale’de kazanılan zaferin, tarihin dönüm noktalarından biri olduğunu ve bu tarihi başarıyı şanlı kanlarıyla yazan şehitlerimizi anmak için böyle bir çalışmada bizzat yer almaktan onur duyduğunu ifade etti.