Kültür Sanat 23.11.2019 00:30

Erdal Beşikçioğlu'ndan yeni  oyun:  Nina

Erdal Beşikçioğlu'nun yönetmenliğinde sahneye konulan Tatbikat Sahnesi'nin yeni oyunu Nina, Zorlu PSM'de düzenlenen gala ile seyirciyle buluştu.
Erdal Beşikçioğlu'ndan yeni  oyun:  Nina

 Erdal Beşikçioğlu, Elvin Beşikçioğlu ve Ünsal Coşar’ı sahnede buluşturan oyun ayakta alkışlandı. Nina’yı izlemeye gelenler arasında İlker Kaleli, Furkan Andıç, Aslı Tandoğan, Yusuf Çim, Emre Karayel, Belçim Bilgin, Derin Beşikçioğlu, Denizcan Aktaş, Özge Özder, Kaan Urgancıoğlu, Gözde Kansu, Ahmet Rıfat Şungar gibi ünlü isimler vardı. Nina, sezonun en görkemli tiyatro galalarından birine imza attı.

‘’Aşkı ve Bolşevik devrimini anlatıyoruz’’

Tiyatro klasiği Martı oyununun üç ana karakterini Matei Vizniec’in kalemiyle 1917 devrimi dönemine taşıyan oyun, savaşların ortasında insani hesaplaşmaları konu ediniyor. Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, ‘’Aşkın ve Bolşevik Devriminin kişiler üzerinden anlatıldığı bir hikaye. Yer yer dışarıdan bakıyoruz ve gülüyoruz. Yer yer içinde onlarla beraber olup ağlıyoruz. Bütün duyguları beraber yaşadığımız şahane bir eser.’’ dedi. Eşiyle aynı oyunda buluşması hakkında ise ‘’Elvin sahne üzerinde çalışırken eşimden öte benim sahne arkadaşım. Konservatuara da Devlet Tiyatrolarına da beraber girdik, sahne üzerinde birlikte büyüdük. Sahneden indiğimizde başka türlü bir hayatımız var.’’ şeklinde konuştu.

OYUN HAKKINDA:

Oyun, Anton Çehov’un, 1800’lerin sonu 1900’lerin başında kaleme aldığı unutulmaz eseri ‘Martı’nın  ana karakterleri olan Nina, Treplev ve Trigorin’in hayatlarına 1917 Şubat Devrimi zammanından  yeniden bakıyor. Romanya’nın çağdaş yazarlarının başında gelen Matéi Visniec’in kaleme aldığı  adlı oyununda seyirci, değişen dünyanın vahşi savaşında, ölülerin ortasında Nina, Trigorin ve Treplev’in hayatlarına, hesaplaşmaların soğuk esintisinde, hassas hislerin gidiş hikayesinde tanık oluyor.

OYUNUN KÜNYESİ:

Yazan: Matéi Visniec, çeviren:  Burak Üzen, yöneten:  Erdal Beşikçioğlu, dekor ve kostüm tasarımı: Barış Dinçel, yönetmen yardımcısı: Selin Tekman, ışık tasarım: Mahir Köksal, afiş tasarımı: Hande Şiri, asistan: Ayşenur Sürün fotoğraf: Murat Muratal, oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Elvin Beşikçioğlu, Ünsal Coşar