Tiyatro 10.03.2020 12:36

Engellerle dolu bir yolculuk: Tonkiman oyunu prömiyere hazır

Farklı ve renkli bir evrene perde açan, Adil Varolgüneş'in yazıp yönettiği Tonkiman tiyatro oyunu, 46 Oyuncuları adı altında genç yetenekleri bir araya getirdi.
Engellerle dolu bir yolculuk: Tonkiman oyunu prömiyere hazır

Farklı ve renkli bir evrene perde açan, Adil Varolgüneş’in yazıp yönettiği Tonkiman tiyatro oyunu, 46 Oyuncuları adı altında genç yetenekleri bir araya getirdi. Yaralı Kuşlar dizisinde ve Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler oyunundaki karakteriyle isminden sıkça söz ettiren Sezgin Irmak, şimdi de başrolü üstlenerek bir Tonkiman’ı canlandıracak. Serdar Atlı, Kürşad Divarcı, Gökçe Burcu Zümrüt, Okan Kayabaş ve Adil Varolgüneş’in yer aldığı Tonkiman tiyatro oyunu prömiyere hazır. İki perdelik kara komedi türündeki oyun, bir Tonkiman’ın girdiği engellerle dolu yolculuğunu konu alıyor. 17 Mart, 18 Nisan ve 25 Nisan’da Kadıköy Tiyatro Ak’la Kara’da, 18 Nisan’da ise Profilo Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da sahnelenecek.

Tonkiman tiyatro oyununun konusu:

Bizim dünyamıza çok benzeyen farklı ve renkli bir evrende hakkını arayan bir adam... Tonkiman kararını verir ve haklı savaşını kazanmak için silahını kuşanır. 

“Evrendeki tüm acıları bitirmenin tek yolu var, o da gerçekten savaşmak! Rakibin belli. Tek yapman gereken sadece karar vermek. Kazanman işten bile değil!”

Peki ya tek çare sandığı engellerle dolu bu yol doğru yol değilse? Başka bir seçenek daha varsa? Her şeye rağmen yine de yaşamaya değer mi? Tonkiman ve onun haklı mücadelesi... 

Yürü be Tonkiman!

Al arkana insanları, takipçin hiç azalmasın, karma senden razı olsun, hayat sınavında yazılı yerine hep test göresin, sorun sende değil hep onlarda olsun, uzun duanın kısası ayağına taş değmesin.

Oyun Künyesi:

Yazan - Yöneten: Adil Varolgüneş

Yönetmen Yardımcısı: Ayşe Okçu

Kostüm Tasarım: Damla Abadan

Oyuncular: Sezgin Irmak, Serdar Atlı, Kürşad Divarcı, Gökçe Burcu Zümrüt, Okan Kayabaş, Adil Varolgüneş

Dekor - Afiş Tasarım: Sezgin Irmak

Afiş Fotoğraflar: Tunç Yılmaz