Spor 08.03.2021 12:26 Güncelleme: 08.03.2021 12:40

En uzun süre 1 numarada kalma rekorunun yeni sahibi Novak Djokovic

Novak Djokovic tenis tarihinde bir rekoru daha eline geçirdi. Djokovic, dünya 1 numarası koltuğunda toplamda 311. haftasını geçirerek bu alanda zirvede bulunan Roger Federer'i geride bıraktı.
En uzun süre 1 numarada kalma rekorunun yeni sahibi Novak Djokovic

Mina ÖZERTAN

Büyük üçlü rekabetinde rekorlar kırılmaya devam ediyor. Novak Djokovic, Roger Federer'e ait dünya 1 numarası koltuğunda en uzun süre kalma rekorunu tek başına ele geçirdi. Djokovic,Geçtiğimiz hafta dünya 1 numarası koltuğunda 310. haftasını geçirerek bu alanda Federer'in rekoruna ortak olmuştu.

3 RAKİBİ DAHA VAR

Sırp raketin, tenis tarihinde bunu başaran tek isim olması için ise geçmesi gereken 3 isim bulunuyor. Kadınlarda Steffi Graf (377 hafta), Martina Navratilova (332 hafta) ve Serena Williams (319 hafta) bu listede Djokovic'in önünde yer alıyor.

EN BÜYÜK REKABET GRAND SLAMLERDE

Erkekler ve dünya tenisine damga vuran büyük üçlünün en büyük rekabeti ise Grand Slam sayısında yaşanıyor. Roger Federer ve Rafael Nadal ikilisi 20 Slam ile zirvede yer alırken; 18 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Nole'nin bu alanda en büyük rakiplerini kısa süre içerisinde yakalaması bekleniyor.