Güncel - Yaşam 23.09.2019 07:53

En Çok Neyi Tamir Ettiriyoruz?

Türkiye'nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut.com, montaj – tamir kategorisinde son bir yılda en çok aranan hizmetleri derledi.
En Çok Neyi Tamir Ettiriyoruz?

Ağustos 2018 – Temmuz 2019 dönemini içeren verilere göre, yıl boyunca Türkiye’de en çok su tesisatçısı arandı. Bozuk sifon ve klozet tamiri nedeniyle aranan ustaların ardından en çok ihtiyaç duyulan ikinci hizmet, ekran camı değişimi için iPhone tamiri oldu.

2000 farklı kategoride 200 bin hizmet vereni, hizmet almak isteyenlerle buluşturan Armut, web sitesi ve mobil uygulamalar aracılığıyla gelen taleplerle hizmet ihtiyacındaki eğilimleri analiz etti. Türkiye geneline sunduğu 40 montaj ve tamir kategorisinde 173 bin 624 talebi değerlendiren Armut.com’un verilerine göre, taleplerde önceki yıla göre yüzde 59 oranında artış görüldü. Hizmet talepleri en çok haziran ayında yoğunlaşırken, en az talep gelen dönem şubat ayı oldu.

 En yaygın ihtiyaç klozet ve sifon tamiri

Armut’a gelen taleplerde, en çok ihtiyaç duyulan hizmet su tesisatı oldu. Hizmet alanların, su tesisatı tamiri için yaptığı taleplerde başı çeken sorun ise bozuk sifon ve klozetler oldu. Ev ve iş yerlerine çağrılan tesisat ustalarından en çok talep edilen ikinci hizmet musluk tamiriydi. Su kaçağı tespiti için yapılan taleplerde de yıl boyu artış görülürken, su tesisatı hizmetinin maliyeti ortalama 286 TL oldu.

Suya düşürülen telefonlar taleplere yansıdı

Son 1 yılda Armut’un montaj ve tamir kategorilerine gelen taleplerde en çok aranan ikinci hizmet iPhone tamiri oldu. Günlük hayatta etrafımızda sıkça duyduğumuz ekran camı sorunu, taleplerde de kendini gösterdi. Cep telefonu sahipleri, bu hizmeti en çok telefon camı değişimi için tercih etti. Bu sorunu, batarya ve anakart değişimi talepleri izledi. Telefon tamiri taleplerinde öne çıkan en yaygın gerekçe ise “suya düşürme” olarak öne çıktı. Yapılan taleplerde, iPhone tamiri ortalama 278 TL, cep telefonu tamiri ise 232 TL’den fiyatlandırıldı.

 Teknesiz duşa kabinler revaçta

Montaj – tamirat hizmetinde hizmet verenler tarafından banyolara öncelik verilirken, en çok talep edilen hizmet duşakabin ve duş teknesi montajı oldu. Geçtiğimiz yıl evlere en çok 90x90 duşakabin montajı yapıldı. Teknesiz duşa kabinler ise en çok tercih edilenler arasında ilk sıradaydı. Duşakabin montajı ortalama 778 TL’den fiyatlandırıldı.

Yıl boyunca Armut’a yapılan taleplerde en çok tercih edilen diğer hizmetler ise sırasıyla klima montajı, televizyon monitörü tamiri, bilgisayar ve laptop tamiri, mobilya montajı, perde korniş takma ve elektrikçi oldu. Klima montajı hizmeti ortalama 240 TL olurken, geçtiğimiz yılın tercihlerinde 9.000 ve 12.000 BTU klima modelleri olarak öne çıktı.

 Armut hakkında:

Hizmete ulaşmanın en kolay ve güvenilir yolu olma amacıyla Armut 2011 yılında kuruldu. 2000 farklı kategoride 200.000’in üzerinde hizmet vereni hizmet almak isteyenlerle buluşturan şirket, Türkiye’nin hizmet alanındaki en büyük online platformu olarak faaliyet gösteriyor. 6 farklı milletten 70 kişilik ekibe sahip olan Armut, global markası HomeRun ile ABD, İngiltere, Mısır, Romanya ve Suudi Arabistan’da operasyonlarını yürütüyor; Türkiye’deki alt markası Rahat Taşın ile nakliye alanında özelleşmiş bir hizmet sağlıyor. Şirket, 2017 yılında Deloitte tarafından seçilen Technology Fast 50 listesinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen 2. teknoloji şirketi, Technology Fast 500 listesinde ise Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki en hızlı büyüyen 40. şirketi oldu.