Teknoloji Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.09.2024 12:00 Güncelleme: 05.09.2024 15:24

Ekonomik dalgalanma bilişim sektörünü vurdu

Ekonomik dalgalanmadan kaynaklanan döviz kurlarındaki artış Bilişim Sektörünü olumsuz etkiliyor.
Ekonomik dalgalanma bilişim sektörünü vurdu

EK GRUP Genel Müdürü Emrah Kaya, ithal edilen Fiber Optik-Bakır kablolama ve Switch gibi ürünlerde dolar kuru ve ekonomik dalgalanmalardan dolayı, ülke içerisindeki zorunlu vade ve TL bazlı satışların bilişim sektöründe ithalat tarafını sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Ülkedeki İnşaata bağlı sektörlerin zor durumda olduğunu" söyledi.

Kaya açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"İnşaata bağlı sektörlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebi ile iş hacmi düşmektedir. İnşaat sektörüne bağlı olan Bilişim firmaları da ülkedeki iş hacminin düşük olması, sektörde çok fazla denetimsiz ve kontrolsüzce kurulan firmalar sebebi ile pazar payı her geçen gün daha da azalmaktadır. Buna bağlı olarak da bir çok firma finansal destek arayışı içerisinde olup kaynak bulamadığı takdirde kapanma aşamasına gelmiştir.

Bilişim sektörünün ülkemizde ve global anlamda da gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlar için yeri oldukça önemlidir. Bu konuda Hükümet Politikalarında gerekli düzenlemeler yapılarak Bilişim sektörü desteklenmeli, firmaların üzerinde büyük yük olan vergi kalemlerinde de düzenleme yapılarak Bilişim Sektörünün gelişmesine fırsat yaratılmalıdır."