Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.09.2024 18:01 Güncelleme: 01.09.2024 19:51

'Eğitmek için' küçük çocuğu uçak tuvaletine kilitlediler

Çin'de iç hat seferi yapan bir uçakta iki kadının ağlayan küçük bir kız çocuğunu uçak tuvaletine kilitlemesi, ardından çektikleri videoyu sosyal medyada yayınlamaları büyük tepkiye yol açtı.
'Eğitmek için' küçük çocuğu uçak tuvaletine kilitlediler

İki kadın, ağlayan bir çocuğu büyükannesinden ayırıp, iç hat uçuşunda uçağın tuvaletine kilitledikten sonra çocuk istismarıyla suçlandı.

Kadınlardan birinin sosyal medyaya yüklediği videoda, kızın ağladığı ve kilitli tuvalet kapısından çıkmaya çalıştığı görülüyor. Kadınlardan birinin "Ağlamayı bırakırsan dışarı çıkabilirsin" ve "Ağlamayı bırakırsan teyze seni büyükannene geri götürecek" dediği duyuluyor. Kadınlardan hiçbirinin çocukla akraba olduğu düşünülmüyor.

Olay, 24 Ağustos'ta Çin'in güneybatısındaki Guiyang şehrinden Şanghay'a giden bir uçuşta gerçekleşti. Uçuşu gerçekleştiren Juneyao Airlines, olanları doğruladı ve çocuğun büyükannesinin izniyle "eğitim" almak için tuvalete götürüldüğünü söyledi. Havayolu şirketi, daha sonra uçakta olmayan ve kadının davranışlarını "anladığını" ifade eden çocuğun annesiyle görüştüğünü söyledi.

Olay, kadınlardan biri olan Gou Tingting'in Çin'in TikTok versiyonu olan Douyin'e bir video yüklemesinin ardından sosyal medyada viral oldu.

Gou, ilk başta müdahalesinden gurur duydu. "Birçok yolcu kulaklarını tıkamak için mendil kullanıyordu," diye yazdığı bildirildi. "Bazıları gürültüden kaçmak için uçağın arkasına geçmişti." Ancak video, internetteki tepkiler sonrasında silindi. Yerel medya raporları, büyükannenin olayın filme alındığından haberdar olmadığını söyledi.

Bir Weibo kullanıcısı şunları yazdı: "Büyükanne ve iki teyze dava edilmeli ve sosyal hizmetler müdahale etmeli. Böyle ebeveynler varsa, çocuklar gelecekte acı çekecek."

Başka biri şunları yazdı: "Bu insanlar ne zaman bebeklerin ağlama ve seyahat etme hakkına sahip olduğunu anlayacaklar, onlar toplumun bir parçası ve bebekler de öyle!!!!!!!"

Olay, Çin'de şımarık veya yaramaz olarak görülen asi küçük çocuklar için kullanılan argo bir terim olan xiong haizi veya "ayı çocukları" hakkındaki bir tartışmaya da değindi.

Olayın videosu çevrimiçi öfkeye yol açtıktan sonra, havayolu şirketi kızın büyükannesinin izniyle tuvalete götürüldüğünü söyledi.