Magazin 26.01.2023 04:36

EATALY, YENİ YILDA DOWN SENDROMLU BİREYLERİN GELECEĞİNE IŞIK TUTTU!

Eataly İstanbul ve Down Sendromu Derneği gerçekleştirdiği iş birliği ile Down sendromlu bireylere ve çocuklara umut olmayı; toplumda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
EATALY, YENİ YILDA DOWN SENDROMLU BİREYLERİN GELECEĞİNE IŞIK TUTTU!

Proje kapsamında; Eataly İstanbul, market içerisinde satılan hediye kutularıyla Down Sendromlu çocukların ve bireylerin eğitimlerine katkı sağlıyor.

Down sendromlu bireylerler ve çocuklarla Eataly’de hediye kutularını hazırlayan ekip; her biri lezzet dolu kutunun satışıyla derneğe yeni yıl için umut oluyor. Aynı zamanda Ataşehir’de bulunan Down Sendromu Derneğini ziyaret ederek “En uzun makarna kulesi” gibi birçok farklı etkinlikle bir araya geliyorlar.

Türkiye Down Sendromu Derneği, Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ediyor. Bireylere fırsat eşitliği sağlayarak; toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırıyor ve bunun için projeler üretiyor. Dernek ayrıca; European Down Syndrome Association Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Down Syndrome International Türkiye Temsilciliği görevlerini yürüten ve Avrupa'da 35, dünyada 136 ülkenin Down sendromu derneklerine erişimi olan bir sivil toplum kuruluşu olarak toplumsal farkındalığı yükseltmek için çalışmalarına devam ediyor.

Eataly İstanbul Hakkında:

İlk mağazasını 2007 yılının Ocak ayında İtalya, Torino’da açan Eataly; yiyecek-içecek dünyasında bir ilki gerçekleştirdi. En kaliteli İtalyan yemeklerini yiyebileceğiniz restoranları, artizanal ürün çeşitlerini bulabileceğiniz marketi ve yedikleriniz hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz mutfak atölyesiyle gastronomiye dair her şeyi, aynı çatı altında topluyor!

Restoran, market ve mutfak atölyesi konseptiyle; Eataly bugün 4 farklı kıtada, 40’tan fazla mağazasıyla hizmet vermeye devam eden ve misafirleri tarafından oldukça tercih edilen bir marka olarak anılıyor.

2013 yılında İstanbul Zorlu Center, Köprü katında açılan Eataly, Türkiye için adeta bir gastronomi cenneti olma özelliği taşıyor. İtalyan ve Türk ürünlerinin yanı sıra taze üretim alanlarına sahip marketi, geleneksel İtalyan mutfağından ilham alarak hizmet veren restoranları ve İtalyan kültürünü öğrenebileceğiniz uygulamalı mutfak atölyesini bir arada bulunduruyor.