Dünya 20.11.2019 11:50

Dünyanın En Büyük Timsah Çiftinin Yavruları 1 Yaşına Girdi

200 türden 20 bine yakın deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapan Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, dünyanın en büyük timsahı Kral Timsah'ın 7 yavrusunun birinci yaşını düzenlenen bir doğum günü partisiyle kutladı. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği partide, yavru timsahlar kendilerine özel balıktan hazırlanan doğum günü pastasının tadını çıkarttı.
Dünyanın En Büyük Timsah Çiftinin Yavruları 1 Yaşına Girdi


 

 

 

 İstanbul’un en büyük alışveriş ve yaşam merkezi Emaar’da bulunan Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan dünyanın en büyük kral timsahının 7 yavrusu 1 yaşına girdi. Emaar Akvaryum, yavru timsahların doğum gününü 19 Kasım Salı günü ziyaretçilerin de katıldığı eğlenceli bir doğum günü partisiyle kutladı. Yavru timsahlar, kendileri için özel olarak balıktan hazırlanan doğum günü pastasını iştahla tüketti. Bu sıra dışı doğum günü partisine katılan ziyaretçilere ise timsah şeklindeki bir pasta ikram edildi. Çocuklar için timsah yüz boyama etkinliğinin de yapıldığı partide, isteyen ziyaretçiler timsah besleme aktivitesini de izledi.

 750 kg ağırlığında ve 5,5 metre boyundaki Dünya’nın en büyük kral timsahı Rob ve 3 metre boyundaki dişisi Silk’in yavruları olan timsahların, şu anda boyları 70 cm kiloları ise 1,5 kg civarında… İki günde bir uzman ekip tarafından tek tek elle beslenen yavru timsahlar, son derece iştahlılar. Ciğer, balık, çekirge ve tavuk tüketen yavru timsahların her biri 200 gram yemek yiyor.

 200 türden 20 bine yakın deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapan Emaar Akvaryum, ziyaretçilerine uçan sincaplardan manta vatozlarına, dev örümcek yengecinden çıplak köstebek faresine birçok canlıyı bir arada görme fırsatı sunuyor. Ziyaretçiler penguenler, su samurları, manta vatozları, dev su fareleri, köpekbalıklarının uzmanlar tarafından beslenmesine tanıklık ederken aynı zamanda su canlıları hakkında ilginç bilgiler de edinebiliyor. Dileyen ziyaretçiler tüplü dalış yaparken dileyen ziyaretçiler de penguen besleme aktivitesine uzmanlar ile birlikte katılabiliyor.