Spor Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.09.2024 08:00 Güncelleme: 04.09.2024 09:10

Dünya Motokros Şampiyonası başlıyor

Dünya Motokros Şampiyonası, 4-8 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek.
Dünya Motokros Şampiyonası başlıyor

Dünya Motorkros Şampiyonası 7- 8 Eylül'de ve NG Afyon Motofest ise 4-8 Eylül'de başlayacak. 6 kıtada 180 ülkeden 3,5 milyardan fazla izleyiciye ulaşacak olan şampiyonanın 5 milyar TL’yi aşan ekonomik bir değer yaratması bekleniyor.

Dünya Motorkros Şampiyonası kapsamında, Afyonkarahisar ve çevresindeki tüm otellerin doluluk oranının şimdiden yüzde yüze ulaşmış olduğu bildirildi. Bu nedenle yerel esnafın önemli ölçüde kazanç sağlaması bekleniyor. Ayrıca, Türkiye'nin en büyü karavan alanı olarak tanıtılacak olan bu etkinlik, karavan turizmini artırtırması hedefleniyor.

NG Afyon Motofest, 4-8 Eylül 2024 tarihleri arasında yine Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek ve bu yıl 500 bine yakın ziyaretçinin katılması bekleniyor. Beş gün boyunca birçok marka tarafından düzenlenecek çeşitli aktiviteler ve spor etkinlikleriyle dolu olacak festivalin, müzik programı da dikkat çekiyor.

NG Afyon Motofest Konser Programı şöyle:

"4 Eylül Çarşamba: Sena Şener - Ceylan Ertem
5 Eylül Perşembe: Dj Aslı Polat - Perküsyon Şhow / 90's / 2000's Türkçe Müzik Show - Şevval Sam
6 Eylül Cuma: Nova Norda - Madrigal
7 Eylül Cumartesi: -Ustalara Vefa Özel Konuk Gökhan Güney- Sefo
8 Eylül Pazar: Sıla"

Dünya Motokros Şampiyonası ve MotoFest gibi organizasyonların Afyonkarahisar’ın spor ve turizmi bir arada sürdürebileceğini kanıtladığını belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal da şunları söyledi:

"Bu büyük organizasyonlar, sadece sporseverleri değil aynı zamanda müzik tutkunlarını, gençleri ve dinamik bir atmosferi seven herkesi bir araya getiriyor. Etkinlikler sırasında dünyanın en yetenekli motokros sporcularını izleme fırsatını bulacakken, konserlerle coşkulu bir atmosfer yaşayacağız. Şehrimizin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık katacak olan bu etkinlik, uluslararası arenada Afyonkarahisar’ın tanıtımına da büyük katkı sağlayacaktır."