Magazin 23.10.2019 00:30

DOKTORLARA TEŞEKKÜR: ''SİZLERİN KITMETİNİ BİR KAÇ AY ÖNCE DAHA İYİ ANLADIM''

Güçlü sesi ve yorumuyla Türk müziğinin en başarılı kadın yorumcuları arasında yer alan Sevcan Orhan, 36. Ulusal Nefroloji Kongresi'nin kapanışında muhteşem bir konsere imza attı.
DOKTORLARA TEŞEKKÜR: ''SİZLERİN KITMETİNİ BİR KAÇ AY ÖNCE DAHA İYİ ANLADIM''

Sahne öncesinde basın mensuplarını kulisinde ağırlayan Orhan, kendisine yöneltilen sorulara tüm samimiyetiyle cevaplar verirken ''Herkes her şeyi, her şarkıyı söyleyemez. Ben kalkıp arya söylersem bu oldukça yakışıksız olur. Ancak bir müzisyen olarak dilimin döndüğü, bana yakışan her şeyi söyleyebilirim. Türk müziği ve halk müziği eğitimini aldım, kısa bir süre olsa da batı müziği eğitimi aldım. Batı müziği konservatuvar mezunu değilim ancak bunu birazcık değerlendirmek ve yelpazeyi geliştirmek gerektiğini düşünerek yeni bir repertuvar oluşturdum.'' ifadeleriyle Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Barış Manço ve seçkin Türk Sanat Müziği eserlerinin dinleyiciler tarafından da çok beğenildiğini söyledi.

 Yakın zamanda başlayacak olan ve Fransa, Almanya gibi ülkeleri de kapsayan Avrupa turnesinde de yeni repertuvarını görücüye çıkaracak olan başarılı sanatçı, ''Bir yandan da sevgili Müjdat Gezen Hocamın beni de ortak ettiği bir heyecanımız var. Provalarına başladık ve daha ilk provada gerçekten büyülendim ve böylesine bir projenin içerisinde yer almaktan onur duydum.'' diyerek kadrosunda yer aldığı  ''Pera Müzikali”nin kariyeri açısından son derece önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

 Basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği kısa sohbetin ardından sahnedeki yerini alan güzel sanatçı, konser alanını tıklım tıklım dolduran hekim ve hemşirelere unutamayacakları bir gece yaşattı. Hemen hemen tüm şarkılarını sağlık emekçisi doktor ve hemşirelerle birlikte seslendiren Sevcan Orhan, ''Sizlerin kıymetini bir kaç ay önce daha iyi anladım.'' sözleriyle de doktorlara ve sağlık personellerine minnet borçlu olduğunu dile getirdi.