Magazin 14.09.2021 04:15 Güncelleme: 14.09.2021 01:14

Doktor İbrahim Altoparlak Burun Estetiğini Anlattı

Op.Dr. İbrahim Altoparlak; "Burun şeklinin düzeltilmesi tek başına estetik amaçla yapılabilir. Burun tıkanıklığı gibi fonksiyonel bir problemi düzeltmek amacıyla da yapılabilir"dedi.
Doktor İbrahim Altoparlak Burun Estetiğini Anlattı

Ünlü Doktor İbrahim Altoparlak; “Kendine özgüven olarakta bilinen benlik saygısı estetik operasyonlarda önemlidir. Özgüven eksikliğini kişinin vücudunda beğenmediği bir organa bağlaması yanlış bir yaklaşımdır. Yapılan bilimsel çalışmalarda sadece estetik amaçla ameliyat olmayı düşünen kişilerde benlik saygısının normale göre daha az olduğu saptanmıştır” dedi.

Ameliyat sonrası değerlendirmelerde benlik saygısında belirgin bir düzelme de görülmemiştir. Bu yüzden karar verirken yüzünüzde gerçekleşecek olan bu değişimi neden istediğinizi kendinize sormanız gerekir. Op.Dr. İbrahim Altoparlak, sosyal medya da paylaşılan resimlere bakıp aşırı beklenti içinde olmak yada birine benzemeye çalışmak için yola çıkılan estetik ameliyatların sonu mutluluk getirmez. burun kişiye özeldir ve amaç yüzle uyumlu bir görüntü ortaya çıkarmaktır” dedi.

Op. Dr. İbrahim ALTOPARLAK 1977 Erzurum doğumludur. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladığı doktorluk eğitimini 2001 yılında tamamlamıştır. 2001 yılında yine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Kliniğinde uzmanlık eğitimine başlamış ve 2006 yılında ihtisasını tamamlamıştır. 2006 ve 2009 yılları arasında Ankara Onkoloji Hastanesi Kulak Burun Boğaz Eğitim Kliniğinde Baş Boyun Tümör Cerrahi ve Estetik Burun Operasyonları konusunda kendini geliştirmiştir. Bilimsel toplantılarda ödül almış bildiri ve bilimsel dergilerde yayınlanmış makaleleri mevcuttur. 2010 ve 2018 yılları arasında İstanbul Özel Doğan Hastanesi ve Özel Hizmet Hastanesinde hekimlik görevini yapmıştır. Ekim 2018 tarihi itibariyle kendi muayenehanesinde çalışmaktadır.

Eğitimi:

1. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
2. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz ABD, Uzmanlık
3. Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi