Halkbank web
Ekonomi 19.09.2019 15:33

Doğru teknoloji verimliliği artırıyor

Gökyıldırım:"Tüketici davranışlarının hızlı değiştiği, dijitalleşmenin büyük hız kazandığı ortamda sorunlarımızı aşmak hem de gelişimimizi hızlandırmak için doğru teknolojiyi, doğru bir entegrasyonla süreçlerimize dahil etmek ve kullanmak verimliliğimizi de artırmaktadır." dedi.
Doğru teknoloji verimliliği artırıyor

NEŞE BERBER

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) tarafından 1 Ekim 2019’da altıncı kez düzenlenecek olan “Perakende Teknolojileri Konferansı” öncesinde perakende sektörüne yön veren profesyoneller bir araya geldi. KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya KMD Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Toplantıda, perakende sektörünün güncel konularına ve sektörün yakın geleceğine ilişkin stratejilerine değinilirken, geleceğe yönelik ama aynı zamanda bugünün de önemli bilişim teknolojileri konularının tüm detaylarıyla konferansta ele alınacağı belirtildi. Perakende ve bilişim sektörü tedarikçilerinin bir araya gelerek önemli bir network ortamı oluşturulduğu aktarıldı.

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım; ekonomideki her türlü dalgalanmadan ilk etkilenen sektörün perakende sektörü olduğunu, zor dönemlerden geçtiklerini ancak, ülkenin dinamik yapısının bu günleri atlatmada en önemli kaynak olacağını belirtti. Perakende sektörünün çözüm yolları arayışında teknolojinin önemli bir kaynak olduğunu vurgulayan Gökyıldırım, yeni çözümlerle tüm sektörü altıncı kez buluşturmaktan büyük gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Geçen yılki hızlı dalgalanmaların yerini daha stabil bir ortama bıraktığını belirten Gökyıldırım, enflasyonun artık hayatımıza girdiğinin de kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu dönemde tüketicinin alışveriş davranışının farklılaştığını, sık sık ama daha ufak tutarlarda alışveriş yapan tüketicinin kampanya hassasiyetinin arttığını vurgulayan Gökyıldırım, tüketicisini doğru okuyarak tedbir alan ve hızlı hareket eden perakendecilerin başarılı olduğuna dikkat çekti. Gökyıldırım, “Tüketici davranışlarının hızlı değiştiği, dijitalleşmenin büyük hız kazandığı ve tüm pazarlama – satış kanallarının birbiriyle konuştuğu bir ortamda doğru teknoloji yatırımları başarının anahtarlarından biri haline gelmiştir. Hem sorunlarımızı aşmak hem de gelişimimizi hızlandırmak için doğru teknolojiyi, doğru bir entegrasyonla süreçlerimize dahil etmek ve kullanmak verimliliğimizi de artırmaktadır.” dedi.

MeeTech: Açılış konuşmaları öncesinde teknolojiyle ilgilenen yaklaşık 60 girişimci, başta KMD Yönetimi Kurulu üyeleri olmak üzere perakende sektörünün öncü isimleriyle birebir tanışma ve işbirliği yapma fırsatı bulacak.

Çözüm Oturumları: Perakende sektörünün dijital yolculuğu, bu yönde geliştirilen çözümlerin yanı sıra gelecek çözümlerinin de anlatılacağı 3 ayrı çözüm oturumda perakendeye özel 9 ayrı teknoloji çözümü anlatılacak. Oturumlarda, teknoloji firmasıyla beraber yararlanıcı olan bir perakendecinin de yer alması, çözümün sağladığı faydaların vurgulanması açısından karar vericiler için önemli fayda sağlayacak.

PE-TEK Perakende Teknolojileri Ödülleri: Kazanan isimlerin konferans sırasında açıklanacağı PE-TEK ile Türkiye’de perakende sektörü için geliştirilen en yenilikçi projeler ödüllendirilecek ve uluslararası arenaya da tanıtılma imkânı verilecek.

Konferansın moderatörlüğünü de yapacak olan Nöro Sağlık Beyin Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Kurucusu Uzman Dr. Kerem Dündar, ayrıca Zihnin Geleceği sunumunu ile dönüşen dünyanın ihtiyaçlarını karşılamada insanın, zorunluluk ve sorumluluk dengesinde, zihnin evrimini ele alacak.

Akademisyen, ekonomist ve yazar Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye’nin Geleceği Parlaktır başlıklı konuşmasında makro ekonomik değerlendirmeler ile global ve yerel pazarların son çeyrek beklentilerini değerlendirecek.

6. Perakende Teknolojileri Konferansı’nın ana sponsorları arasında Intel, Rasyotek, Obase ve Xplace yer alıyor.