Magazin 26.11.2021 04:27

DİDEM GÖZYAŞLARINA GÜÇLÜKLE HAKİM OLDU

Şarkıları ile milyonları peşinden sürükleyen Derya Bedavacı ve Oryantal Didem 24 Kasım Öğretmenler günün Ağaoğlu Maslak 1453 içerisinde bulunan Yeni Gazino'da unutulmaz bir performansa imza attılar.
DİDEM GÖZYAŞLARINA GÜÇLÜKLE HAKİM OLDU

Gecenin açılışını yapmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oryantal Didem, muhabirlerin sürprizi ile duygu dolu anlar yaşadı. Sahne performansının yanı sıra uzun yıllardır dans dersleri de veren Didem, muhabirlerin kırmızı güllü öğretmenler günü kutlaması karşısında gözyaşlarına güçlükle hakim oldu. ''Bunca yıldır sayısız insana dans dersleri verdim. Bu sanatı yaşatmak ve layığı ile yapılması için yıllardır çalışıp didindim. İlk kez biri bana bu çabam için bir ödül veriyor. İlk kez öğretmenler günüm kutlanıyor. Yaşadığım duyguları tarif etmem imkansız. İyi ki varsınız. Bu anı ömrüm boyunca unutmayacağım.'' sözleri ile duygularını dile getiren başarılı oryantal, muhabirlerin sorularını içtenlikle yanıtladı.

ANNE BABAMIN KAVGALARI BENİ OKULUMDAN ETTİ

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlamayı da ihmal etmeyen Didem; ''Çocukken öğretmenime dansöz olacağımı söylediğimde yanağıma okkalı bir tokat yemiştim. Okuldayken müzikle ilgili oldum hep. Okumayı çok seviyordum. Ama hayat beni 11 yaşında sahnelere itti. Annem ve babam çok kavga ederlerdi. Onların kavgalarını duymamak için erkenden okulun yoluna koyulurdum. Çok seviyordum okumayı. O yüzden çocuk yapmıyorum.'' samimi açıklamalarını sürdürdü.

HERKES KALBİNİN EKMEĞİNİ YER

Sanatçıların kendisini afişlerine koymak istememesi ile ilgili yaptığı açıklamaların bazı medya organlarında yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek şekilde yansıdığının altını çizen Didem; ''Evet bu tip sorunlar yaşıyoruz. Fakat bunların kim oldukları bilmiyorum. Kimsenin günahını alamam. Sanırım üzülmeyeyim diye bana yansıtılmıyor. Herkes kalbinin ekmeğini yiyor. Bugüne kadar kimsenin ekmeğinde, yerinde gözüm olmadı. Üzülüyor muyum? Elbette üzülüyorum. Lakin artık kafaya takmamayı öğrenmem gerekiyor sanırım.'' konuya açıklık getirmiş oldu.

SESİ OLMAYANLARI MELODYNE MAKİNESİNE A ATIP ÇİTİLİYORLAR...

Bir süredir müzikal çalışmalar yaptığı konuşulan Didem bu konudaki gelen sorulara ise; ''Valla sesimi yakın arkadaşım Derya Uluğ ve Ajda Pekkan'da dahil olmak üzere birçok kişi dinledi. Semin ağdalı ve yanık bir ses olduğunu düşünüyor herkes. Pop okuyarak bu sesi heba etme diyenler oldu. Bende bu yüzden biraz beklemeye karar verdim. Birde bir şarkı çıkarmanın maliyeti üçyüz-dörtyüz bin liraları bulmuşken açıkçası böyle bir çılgınlık yapmak istemiyorum. Daha çok dijital platformlarda yayınlanacak bir şeyler yapacağım.'' sözleri ile yanıt verirken ekledi; ''Müzikal terimleri neredeyse hiç bilmiyorum. Derya (uluğ) söyledi. Senin sesinin melodyne a ihtiyacı yok dedi. Sesi olmayanları o makinaya atıp çitiliyorlarmış. Benim böyle bir şeye ihtiyacım yokmuş. Yinede maliyetler çok yüksek ve ben Youtube kanalımda yayınlanacak daha maliyetsiz bir şeyler yapmayı düşünüyorum.''

Röportajın ardından gecenin açılışını yapmak üzere Yeni Gazino sahnesindeki yerini alan Didem, dansları ile mekanı dolduran sanat severleri mest etti.

MÜTEVAZİ DERYA...

Başarılı oryantalin ardından sahneye çıkan Türk Müziğinin son dönemdeki en başarılı kadın sanatçılarından Derya Bedavacı, performansı öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi.


Yeni şarkısının müzikseverler tarafından çok beğenildiğini ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek röportaja başlayan Derya Bedavacı, öğretmenler gününü kutlamayı da ihmal etmedi.

2020 ve 2021 yılında en çok sahne alan kadın solistleri arasında yer alan Derya Bedavacı, ''Zirvede yalnız değilim. Bana eşlik eden birçok müzisyen arkadaşım var ve dinleyicilerim ile beraberiz. Onlarada haksızlık etmek istemem. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.'' sözleri ile mütevazi bir duruş sergilerken, şarkılarındaki hüznünde tamamen beklentiyi, karşılamak adına olduğunu dile getirdi.

HALA PLAYBACK YAPAN VAR MI ALLAH AŞKINA?

''2000 li yılların acıların kadını benim. Aslında hareketli şarkılarda yapıyorum ancak herkes benden duygulu şarkılar bekliyor. Bende bu bekletiye kayıtsız kalamıyorum. Vakit bulursak hayata geçirmeyi düşündüğümüz projeler var. 15 şarkılık bir albüm yapmayı düşünüyorum ancak şimdilik sahnelere ağırlık veriyoruz.'' ifadeleriyle sözlerine devam eden güzel sanatçı, ''Playback yapan sanatçıları nasıl karşılıyorsunuz?'' sorusuna ise;''Hala playback yapan şarkıcı var mı Allah aşkına? Ben bilmiyorum. Onlarda işini yapıyordur muhtemelen. Saygı duyuyorum ama ben canlı performans sanatçısıyım.'' yanıtını verdi.

Röportajı noktaladıktan sonra Yeni Gazino sahnesindeki yerini alan Derya Bedavacı güçlü sesi ve yorumu ile kendisini dinlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Bedavacı performansının finalinde tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü bir kez daha kutladı.