Vakıf Katılım web
Ekonomi 16.01.2021 10:48 Güncelleme: 16.01.2021 10:51

Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri ayakkabı bakımı nasıl yapılır sorusu, sahip olduğunuz ürünü uzun süre kullanmanız açısından önemlidir. Düzenli bakım aynı zamanda ayakkabınızın yeni gibi görünmesini saplar. Deri ayakkabı bakımı konusuna özen gösterirseniz ürününüzü daha uzun süre ve yeni gibi kullanabilirsiniz.

 

Şimdi deri ayakkabı bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabına yakından bakabiliriz.

 

Deri Ayakkabı Bakımı

 

Deri ayakkabı bakımı konusunda aslında ilk önce yapılması gereken şey, kaliteli ürünlerin tercih edilmesidir. Kalitesiz deri ayakkabı satın aldığınız zaman, ne kadar bakım yaparsanız yapın, belli bir zaman sonra ışıltısını kaybedecek,  belki kullanılmayacak duruma gelecektir. Bu sebeple kaliteli deri ayakkabı satın alamaya özen gösterin.

 

Deri ayakkabı bakımı nasıl yapılır sorusunun ikinci cevabı, kullanım şeklinin altında yatar. Sürekli aynı ayakkabıyı giymeniz halinde, ürününüz kısa bir süre sonra deforme olabilir. Bu sebeple sürekli aynı ayakkabıyı giymemeniz gerekir. Sonuçta deri ayakkabı ya da başka ayakkabılar tüm gün boyunca ayakta durur. Farkı ayakkabılar giymeniz halinde, sahip olduğunuz deri ayakkabı size daha uzun süre eşlik edebilir.

 

Deri ayakkabı bakımı konusunda doğru kullanımın bir diğer başlığı da ürünü doğru bir şekilde giymektir. Sahip olduğunuz deri ayakkabı bağcıklı ise, bu bağcıkları çözün ve öyle giymeye özen gösterin. Fermuarlı ise, aynı şekilde fermuarı açın ve daha sonra ayakkabınızı giyin. Eğer ayakkabınızı zırlayarak giymeye çalışırsanız, kısa sürede yıpranma sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Deri ayakkabı da diğer ayakkabılar gibi doğru giyme yöntemi ile giyilmelidir.

 

Deri Ayakkabı İçin Ahşap Kalıp Kullanmak

 

Deri ayakkabı için ahşap kalıp kullanmak da bakım konusu ile alakalıdır Ahşap kalıp, iki açıdan size fayda sağlar. Bunlardan ilki, deri ayakkabı şeklini koruma noktasındadır. Bu kalıpları kullanarak ayakkabınızın şeklini koruyabilirsiniz. Deri ayakkabı bakımı noktasında ahşap kalıp kullanmanın diğer faydası nem çekme ile ilgilidir.  Ahşap kalıp deri ayakkabı içerisine yerleştirildiği zaman, iç kısımda oluşan nemi çeker.

 

Kalıp dışında, deri ayakkabı bakımı için üretilen özel ürünler de kullanabilirsiniz. Deri ayakkabı bakım ürünleri ile ayakkabının içerisinde bulunan bakterileri de yok edebilirsiniz

 

Deri ayakkabı, havalandırma işlemine de tabi tutulmalıdır. Dışarıdan gelip ayakkabılarınızı çıkarttığınız zaman havalandırma işlemine geçebilirsiniz.

 

Deri ayakkabı bakımı için doğru giymenin önemini yukarıda anlatmıştık. Konuyu daha da açmak gerekirse; ayakkabınızı giyerken parmağınızı kullanmayın. Bunun yerine ahşap çekecek tercih edin. Parmağınızı kullandığınızda ayakkabı daha hızlı deforme olabilir.

 

Deri ayakkabı bakımı nasıl yapılır sorusunun cevaplarını özetlemek gerekirse;

 

      Deri ayakkabı içindeki nem ve kalıp bozulmasına karşı ahşap kalın kullanın.

      Ayakkabı bakım ürünleri ile deri ayakkabı içini bakterilerden temizleyebilirsiniz.

      Ayakkabınızı sık sık havalandırın

      Deri ayakkabı giyerken parmağınız yerine ahşap çekecek kullanın.

Deri Ayakkabı Makinede Yıkanır mı?

 

Deri ayakkabı makinede yıkanır mı sorusunun cevabı da merak edilir. Kesinlikle böyle bir işlemden uzak durun.

 

Aksi halde deri ayakkabı deforme olabilir. Bunun yerine ayakkabınızı temizlemek için silme yöntemini tercih edin.