Vakıf Katılım web
Magazin 25.05.2023 04:40

Demirkent Ödülleri 4'üncü kez sahiplerini buldu

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından "İletişim", "Tarih" ve "Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı" başlıkları altında üç ana dalda verilen "Demirkent Ödülleri" töreninin dördüncüsü rekor katılımla 23 Mayıs 2023 Salı günü İş Sanat'ta gerçekleştirildi.
Demirkent Ödülleri 4'üncü kez sahiplerini buldu

Türkiye’nin alanında uzman ve saygın seçici kurulunun değerlendirmelerine sunularak ödüle layık görülen program ve eserler, ‘’Demirkent Ödülleri’’ töreninde sahipleri ile buluştu. 2020 yılından bu yana, topluma yarar sağlayacak çalışmaları özendirmek amacıyla düzenlenen ‘Demirkent Ödülleri’ bu yıl 4’üncü kez sahiplerini buldu. 23 Mayıs 2023 Salı akşamı İş Sanat’ta gerçekleştirilen törene, ekonomi, kültür sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinden 500’e yakın kişi katıldı. Türk basınının duayeni ve Dünya gazetesinin kurucusu M. Nezih Demirkent ile eşi ünlü tarihçi Prof. Dr. Işın Demirkent’in anısını yaşatmak amacıyla Didem Demirkent tarafından kurulan Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın odağında; üniversitelerin iletişim, tarih ve ekonomi bölümlerinde öğrenim gören, başarılı ancak maddi imkanları sınırlı olan kız öğrencilere burs imkânı yer alıyor.

Demirkent Vakfı Başkanı Didem Demirkent’in açılış konuşmasının ardından Demirkent Vakfı Başkan Yardımcısı Burcu Kösem de gecede vakfın misyonunu davetlilere aktardı: ‘’Bugün burada olmakla nasıl bir çabayı desteklediğinizi naçizane aktarmak isterim. Bundan 4 yıl önce yola çıkarken elimizde iyi niyetimizden başka bir şey yoktu. Düşündüğümüz tek şey, iki duayen isim Nezih Demirkent ve Prof. Dr. Işın Demirkent’in yaşam hikayesine uygun bir kapsam oluşturmaktı. Bu kapsamı da en kısa şöyle özetleyebilirim:

Ciddi ve değerli bir üretim yap, bu üretimden doğan değeri doğru kişilerle paylaş.

Ciddi ve değerli bir üretim yapmak, söylendiği kadar basit bir iş değildir. Burada ciddi olmaktan kastım asık suratlı olmak da değildir. Hayatı ciddiye almak, yaptığınız işi ciddiye almak, karşınızdaki kişiyi ciddiye almak Nezih Demirkent’ten alınması gereken bir yaşam dersidir. İkinci önemli kavram, değer üretilmesi... Bilimsel ve mesleki bilginin etrafında toplanabileceği bir çekim alanı yaratmak ve bilginin burada birikmesini sağlamak… Bizim işimiz bilgiyle çünkü. Bilimsel, güncel, güvenilir ve faydalı bilgiyi üretmek, üretenleri bir etki alanı oluşturacak şekilde bir araya getirmek… İşte, Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın hedefi hep bu olacak.’’

3 kategoride, 14 ödül verildi

İletişim, Tarih ve Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı olmak üzere 3 ana dalda toplam 14 ödül sahipleri ile buluştu. Ayrıca Demirkent Özel Onur Ödülü tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı’ya verilerek bu anlamlı gecede sahibini buldu. Ödüllerin kapsamı ise şu şekilde:

İletişim Ödülleri

  • Yazılı Medya kategorisi

Dergi Ödülü Capital Dergisi

Gazete Ödülü Oksijen Gazetesi

  • Görsel Medya kategorisi

Haber Programı Ödülü, Habertürk TV-Nedir Ne Değildir Mehmet Akif Ersoy

Güncel Program Ödülü Bloomberg HT TV- Aslı Şafak ile İşin Aslı

Dizi Ödülü Show TV-Kızılcık Şerbeti-Evrim Alasya

  • Dijital Medya kategorisi

Podcast Ödülü Nilay Örnek-Nasıl Olunur?

YouTube Ödülü Armağan Çağlayan Gör Beni

  • İşitsel Medya Ödülü Kafa Radyo-Nihatla Sivrisinek
  • Sahne Sanatları Ödülü Zengin Mutfağı Oyunu, Şener Şen, Gizem Ergün, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan

Tarih Ödülü

Mehmed Esad Safvet Paşa’nın Hayatı ve Faaliyetleri (1815-1883) Bitlis Eren Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sn. Hasan Ali Çakmak

Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı Ödülleri

Görsel Medya NTV Halkın Sanatı Dilek Hanif

Dijital Medya 1milyonkitap.com Dr. Selçuk Şirin

Yazılı Medya Cumhuriyet Gazetesi Çağdaş Bayraktar

İş ve akademi dünyasının başucu eseri ‘Ekonomi Sözlüğü’

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından hazırlanan Ekonomi Sözlüğü’nün gelirleriyle imkânı olmayan kız çocuklarının eğitim masraflarına destek olunması amaçlanıyor. Dijital ekonomiden küresel piyasalara değin çok sayıda kavramın bir araya getirildiği 454 sayfadan oluşan sözlükte, toplamda 1959 ekonomik terim yer alıyor. Ayrıca sözlük ile birlikte kız çocuklarının eğitimine destek olmak ve vakfa kaynak yaratmak amacıyla Prof. Dr. Işın Demirkent’in anısını yaşatmak için hazırlanan “Akademik Bakışla Haçlılar” kitabı da ödül gecesi satışa sunuldu.