Türkiye - Gündem 26.05.2023 18:30

​DATÜB'DEN "TÜRKİYE YÜZYILI" ÇAĞRISI

Dünya Ahıskalı Türkler Birliği 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa git çağrısında bulundu.
​DATÜB'DEN "TÜRKİYE YÜZYILI" ÇAĞRISI

Dünya Ahıskalı Türkler Birliği 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için  sandığa git çağrısında bulundu.

DATÜB  Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov tarafından yapılan açıklamada,  "Türkiye dâhil 9 ülkede bulunan temsilcilikleri ile, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Ahıskalı Türkler ile, tüm Türk dünyası ile dün olduğu gibi bugünde Türkiye’nin, Türk Milletinin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakının yanındadır’’ denildi.

Ziyatdin Kassanov tarafından yayınlanan bildiride şöyle denmiştir:

Türkiye Yüzyılı Olacak.

Dünya Ahıskalı Türkler Birliği Türkiye dâhil 9 ülkede bulunan temsilcilikleri ile, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Ahıskalı Türkler ile, tüm Türk dünyası ile dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin, Türk Milletinin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakının yanındadır.

Ahıska davamızın ilk gününden bu yana hem dünyanın geçtiği süreçleri hem Türkiye’mizin bu süreçlerdeki rolünü, yakından takip ettim.

Son 20 yılda Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı dönemlerinden başlayan süreç, Cumhurbaşkanlığıyla farklı boyutlara taşınmış, Türkiye’miz güçlü, adından söz ettiren, sözü geçen bir ülke konumuna gelmiştir. Bunun mimarı şüphesiz ki Recep Tayyip Erdoğan’dır!

Türkiye’mizin son 20 yılında, eğitim, savunma sanayii, ulaşım, ekonomi gibi birçok alanda muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde başarılara imzalar atılmış, ülke kalkınma oranı ile dünyanın odak noktası haline gelmiştir.

Kendi uçağını, kendi tankını, kendi otomobilini üreten, yerel alanla sınırlı kalmayıp kendisinden yardım isteyen ülkelere de gerek savunma sanayiinde, gerek strateji yönetiminde el uzatmış, derman olmuştur. Bunun en yakın örneklerinden biri, Sihalar ve İhalar ile şanlı Karabağ zaferine attığı imzadır. Savunma sanayinde yapılan bu atılımlar, dünyada adeta dengeleri değiştirmiştir.

Aynı şekilde, tahıl krizinde oynadığı rol, koridor anlaşmasında yapmış olduğu arabuluculuk ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyanın saydığı bir lider olduğunu tekrar göstermiştir.

Gençliğe verilen önem, eğitim alanında yapılan reform niteliğinde atılımlar, ulaşım alanındaki çalışmalar, ekonomi alanında politikalar, Türkiye’mizin kalkınması adına yapılmış sayısız projelerin temel taşlarıdır.

Günümüzde Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında hiçbir fark kalmamıştır. Kazandırılan Üniversiteler, yapılan binlerce kilometrelik yollar, havaalanları Yeni Türkiye’nin yüz akı olmuştur.

Sanayi kalkınmanın doruk noktalara ulaştığı bu dönemde, dış ticarette yapılan çalışmalar, ihracat rakamlarının rekor seviyelere ulaşması Türkiye’nin hem içeride hem dışarı ne denli kuvvetli bir ülke olduğunun net şekilde göstergesi olmuştur.

Aziz Türk Milleti;

Türk halkı bu yüzyıla mutlu, gururlu, başı dik ve hak ettiği değeri görerek girdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’mize kattıkları ile bugün güven ve huzur içinde yaşayan bir toplumuz.

Dünya Ahıskalı Türkler Birliği olarak Türkiye dâhil 9 ülkede yaşayan Ahıskalı Türkler olarak, iş birliği içerisinde olduğumuz Türk Dünyası STK’ları ile birlikte 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Türk Dünyasının ağabeyi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakına desteğimizi gösterdik.

Şimdi tüm Türk halkını,  aynı heyecanla, aynı duygularla, milletimizin bekası için, Türkiye’mizin her alanda istikrarının sürmesi için Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. Turunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaya davet ediyorum.

Bizler, Türk Dünyası olarak, Ahıskalı Türkler olarak Cumhurbaşkanımızın yanındayız!