Vakıf Katılım web
Tiyatro 16.11.2021 08:19

DasDas'TA TİYATRO DOLU BİR HAFTA SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

Yeni haftada 'Zengin Mutfağı', 'Vahşet Tanrısı', 'Deli Bayramı', 'Romeo & Juliet' ve 'Westend / Batının Sonu' oyunları DasDas'ta sahne almaya devam ederken DasDas'ın yeni oyunu 'Bir Barda Bir Gece…' ilk kez seyirciyle buluşacak. '+1 Sunar: Büyük Ev Ablukada – Mutsuz Parti' konseri ise müzikseverlere eğlenceli bir akşam yaşatacak.
DasDas'TA TİYATRO DOLU BİR HAFTA SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

DasDas’ın tiyatroseverlerin büyük ilgisiyle karşılaşan oyunu ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Zengin Mutfağı’, 15 ve 16 Kasım akşamları 20.30’da DasDas Sahne’de izleyici karşısına çıkacak. Usta sanatçı Şener Şen’in yanı sıra Gizem Ergün, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya ve Uğur Arda Başkan gibi genç isimleri kadrosunda bir araya getiren Vasıf Öngören imzalı oyun, Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını konu alıyor.

17 Kasım akşamı 20.30’da uzlaşmak için bir araya gelen ebeveynlerin hikayesini seyirciye komik bir dille aktaran ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Vahşet Tanrısı’ DasDas Sahne’de seyirciyle buluşacak. Yasmina Reza imzalı oyunun kadrosunda Binnur Kaya, Dolunay Soysert, Güven Kıraç ve Levent Ülgen buluşuyor.

DasDas’ın bu sezon adından sıkça söz ettiren oyunu ‘Deli Bayramı’, 18 Kasım akşamı 20.30’da DasDas’ta olacak. Süpervizörlüğünü Metin Akpınar’ın, yönetmenliğini ise Akpınar ile Mert Fırat’ın birlikte üstlendiği oyun; Alper Baytekin, Ayşegül Cengiz, Büşra Alnıtemiz, Cansu Boz, Didem Balçın, Erdi Güçlü, Hande Özkurt, Kadir Burak Baydar, Mert Fırat, Nila Fırat, Özgün Aydın, Tunahan Çilingir ve Volkan Yosunlu’nun yer aldığı zengin kadrosuyla hiciv sanatının önemli bir örneğini sahneye taşıyor.

19 Kasım akşamı 20.30’da imkansızlıklardan doğan büyük bir aşkı gözler önüne seren ‘Romeo & Juliet’, DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle yeniden buluşacak. Mert Fırat ve Nagihan Gürkan’ın yönetmenliğini üstlendiği oyun, Ayberk Aladar, Barış Gönenen, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Avcı, Ceren Boz, Deniz Can Aktaş, Erdem Akakçe, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Hülya Gülşen, Naz Çağla Irmak, Onur Tanyeri, Sinan Gülşen ve Ümit Erlim’in yer aldığı kadrosuyla Shakespeare’in kült eserini bambaşka bir zaman diliminde sanatseverlere sunuyor.

20 Kasım akşamı 22.00’de alternatif müziğin dikkat çeken gruplarından Büyük Ev Ablukada, DasDas’ta olacak. ‘+1 Sunar: Büyük Ev Ablukada – Mutsuz Parti’ konseriyle, grubun sevilen şarkıları hep bir ağızdan DasDas’ta söylenecek.

Kadrosunda Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ve Tülin Özen gibi birbirinden başarılı oyuncuların bir araya geldiği Moritz Rinke imzalı ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Westend / Batının Sonu’, 21 Kasım günü 17.00’de DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. Tuğsal Moğul’un yönetmenliğini üstlendiği oyun, Eduard ile Charlotte çiftinin yeni evlerinde eski bir arkadaşlarını ve komşularını ağırladıkları geceyi merkezine alıyor. Cesaret edilemeyen konuların masaya yatırılacağı gecede konukların dönüşümüyle izleyenlerin ön yargıları alt üst olacak.

Sezonun yeni oyunlarından Nagihan Gürkan’ın yönetmenliğindeki, Lulu Raczka imzalı ‘Bir Barda Bir Gece…’ 26 Kasım akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de prömiyerini gerçekleştirecek. Afra Saraçoğlu’nun ilk kez, Nurgül Yeşilçay’ın ise uzun bir aranın ardından tiyatro sahnesine çıkacağı DasDas’ın yeni prodüksiyonu, kadınların her akşam başlayan elektrik kesintileri sırasında kayboldukları bir dünyada arkadaşını bulmak için bir bara giden üniformalı kız ile barın tek çalışanı bir kadının arasındaki gerilimin ve soru işaretlerinin hiç bitmediği, günümüze çok da uzak olmayan distopik bir dünyaya ışık tutacak.