Magazin 24.09.2019 00:30

DasDas'IN YENİ SEZONDAKİ MERAKLA BEKLENEN YENİ OYUNU 'WESTEND / BATININ SONU', PRÖMİYERİNİ YAPIYOR!

DasDas, Eylül ayına Alman yazar Moritz Rinke'nin kaleme aldığı, Mert Fırat ve Tülin Özen'in oyuncu kadrosunda yer aldığı 'Westend / Batının Sonu'nun prömiyeriyle veda ediyor.
DasDas'IN YENİ SEZONDAKİ MERAKLA BEKLENEN YENİ OYUNU  'WESTEND / BATININ SONU', PRÖMİYERİNİ YAPIYOR!

Geçtiğimiz sezonun sevilen oyunlarından ‘Ivanov’un da izleyicilerle buluşacağı haftada Demet Evgar’ın rol aldığı ‘Hedda Gabler’ın prömiyerine de DasDas ev sahipliği yapacak.

25 Eylül akşamı DasDas Atölye ilk kez ‘Esinti’ oyununa ev sahipliği yapacak. Yasin Yürekli’nin tasarlayıp sahnelediği oyun, varoluş zemini belirsiz, gizemli ve arsız bir yaratığın hikayesini anlatıyor. Fantastik ve grotesk öğelerin yer aldığı oyunda, modern bir sahne disiplini olan Clown, Buffon, hikaye anlatıcılığı, mim gibi teknikler kullanılıyor.

 DasDas, 27 Eylül’de yeni sezonun ilk yeni oyunu olan ‘Westend / Batının Sonu’nu tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Prömiyer biletlerinin şimdiden tükendiği ve 29 Eylül’de de DasDas Sahne’de seyredilebilecek olan oyun, birçok önemli edebiyat ödülünün sahibi olan Alman yazar Moritz Rinke’nin imzasını taşıyor. Bu yüzyılın tüm bireysel trajedilerinin komedisini sarsıcı bir dille gözler önüne seren ‘Westend / Batının Sonu’, Mert Fırat, Tülin Özen, Gün Koper, Naz Çağla Irmak, Evren Bingöl ve Pervin Bağdat’ı bir araya getiriyor.

 Alper Baytekin’in kaleme aldığı, Sercan Özinan’ın yönettiği ‘Göçebe’, 28 Eylül günü minik seyircilerle buluşacak. Oyun, fırtına sonucu sürüklenerek kendini daha önce hiç girmediği bir sahilde bulan Palika ile sahile kamp yapmaya gelen Putnik arasında geçiyor. Başlarda birbirlerinden çekinseler de zamanla anlaşmaya başlayan bu ikili, birbirlerinin dilini bilmemektedir. ‘Göçebe’, “Birbirlerine yardım etmek için dil engel mi olacaktır?” sorusunun cevabını arıyor.

 DasDas Çocuk’un 15 Eylül’de prömiyerini yapan yeni oyunu ‘Uyku Nereye Kaçar?’, 29 Eylül Pazar günü seyredilebilecek. Alper Baytekin’in tasarlayıp yönettiği oyun, ebeveynleri ve çocukları, kaçan uykularını aramaya devam ediyor. Sözlerini Baytekin’in, müziğini ise Onur Tanyeri’nin bestelediği eğlenceli melodilerin eşlik ettiği ‘Uyku Nereye Kaçar?’da çocuklar, Pelin ve Berçem’in dünyasına misafir olacak.

 DasDas Sahne, Ekim ayında ilk olarak Norveçli yazar Henrik Ibsen’ın çok sevilen oyunlarından ‘Hedda Gabler’in prömiyerine ev sahipliği yapacak. Mehmet Birkiye’nin yönetmenliğinde, Demet Evgar, Tuğrul Tülek, Yeşim Koçak, Tolga Çiftçi, Nazan Diper ve Merve Satılan’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı oyun 4 Ekim’de DasDas’ta ilk kez tiyatroseverlerle buluşacak. Oyun, 19. yüzyılda yaşam amacı erkek egemen toplum tarafından belirlenen kadınlara Hedda Gabler üzerinden değiniyor.

 Anton Çehov’un kaleme aldığı ‘Ivanov’, insanın kendine acımasının, kendi dertlerine gömülmesinin onu nasıl yalnızlığa ve yok oluşa sürüklediğini sahneye taşıyor. Saim Güveloğlu’nun güncel rejisiyle tiyatroseverlerle buluşan ‘Ivanov’, Şehsuvar Aktaş, Tansu Biçer ve Tülin Özen gibi usta isimleri, genç bir oyuncu kadrosuyla buluşturuyor. Sezonun ilk temsiliyle kapalı gişe açılış yapan oyun, 4 Ekim Cuma akşamı DasDas Atölye’de sahnelenecek.

 Metropol İstanbul’daki yerinde sayısız tiyatro oyunu ve konsere ev sahipliği yapan DasDas’ın biletleri Biletix’te satışta! Maximum Kart sahipleri, yüzde 10 indirimli olarak biletlerini satın alabilirler.