Spor 18.05.2022 20:57

DARÜŞŞAFAKA YARI FİNALDE

ING Basketbol Süper Ligi'nde Darüşşafaka, Playoff çeyrek final serisi ikinci maçında Gaziantep Basketbol'u Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk etti.
DARÜŞŞAFAKA YARI FİNALDE

Maça hücumda Troy Caupain’in basketleriyle başlayan takımımız, daha sonra forvetler Isaiah Pineiro ve Nathan Boothe’tan da sayı katkısı aldı. Fakat kıran kırana ilk çeyrekte Milton Doyle’un son saniye basketine engel olamayan Daçka, ilk 10 dakikayı 25-23 geride tamamladı. Rekabetin düşmediği ikinci çeyrekte konuk ekip, oyunda skor üstünlüğünü korudu. Darüşşafaka, devre arasında soyunma odasına 44-39 geride gitti.

Üçüncü çeyreğe Troy Caupain’in azmi ile başlayan Darüşşafaka, akabinde Q.J. Peterson’ın hücumdaki, etkili performansına engel olamadı. Son 10 dakikaya 71-51 geride giren takımımız, 40 dakikanın sonunda mücadeleden 91-66 mağlup ayrıldı.

Daçka’da takımın en skorer ismi Troy Caupain 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve 3 top çalma ile oynarken, Troy Selim Şav 11 sayı ile çift hanelerde skor üreten diğer bir isim oldu.

Serinin üçüncü ve son maçı, 18 Mayıs Çarşamba günü, Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda oynanacak. Bu maçı kazanan takım adını yarı finale yazdıracak ve Fenerbahçe Beko – Frutti Extra Bursaspor eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.