Spor 18.03.2018 14:53

Daçka Da Ataşehir'de Kayıp

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 21. Hafta maçında Fenerbahçe Doğuş, sahasında Darüşşafka'yı 76-69 mağlup etti.
Daçka Da Ataşehir'de Kayıp

Bertan ERMAN

Karşılaşmanın ilk 10 dakikası boyalı alan mücadelesi şeklinde geçti. Darüşşafaka, Furkan Aldemir ile etkili olurken, Fenerbahçe Doğuş daha çok orta mesafeli atışlarla üstünlük kurmaya çalıştı. İki takımın da dış atışlardan isabet bulamadığı ilk çeyrek, 18-18'lik eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyreğin başlarında üstünlük 4 kez el değiştirirken, Sarı Lacivertliler kısa sürede 7-0'lık bir seri buldu ve skorun kontrolünü sağlamaya başladı. Buna karşılık Daçka, Stanton Kidd ile etkili olup skora yeniden denge sağlasa da, içeriyi doğru bir şekilde kullanan Fenerbahçe Doğuş, JaJuan Johnson ve Furkan Aldemir'i faul problemine soktu. Elde ettiği bu avantajı daha düzenli hücumlarla değerlendiren Sarı Lacivertliler, 11-1'lik seriyle, çeyreğin bitimine 2 dakika kala farkı çift hanelere çıkardı. Daçka, aradaki farkı Emircan Koşut'un basketiyle 9 sayıya indirdi. Soyunma odasına 45-36'lık Fenerbahçe Doğuş üstünlüğüyle gidildi.

Darüşşafaka, Üçüncü çeyreğin ilk 3 buçuk dakikası dolmadan Howard Sant-Roos, JaJuan Johnson ve Okben Ulubay'ın sayılarıyla 10-0'lık bir seriyle öne geçti. Buna karşılık Fenerbahçe Doğuş, Datome ve Wanamaker'ın önderliğinde yeniden toparlandı. Daçka, Scottie Wilbekin'in son saniyede kaydettiği 3 sayılık basketle, son 10 dakikaya girilirken farkı 8 sayıya düşürdü. 62-54'lük skorla dördüncü çeyreğe önde giren Fenerbahçe Doğuş, oyunun kontrolünü sağlayarak karşılaşmayı 76-69 kazandı.

Evinde bu sezon da yenilmezliğini devam ettiren Fenerbahçe Doğuş'ta Gigi Datome, kenardan gelerek 17 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Darüşşafaka'da Stanton Kidd, doğum gününde oynadığı karşılaşmada 16 sayıyla oynadı ve takımının en etkili ismiydi. 

FENERBAHÇE DOĞUŞ - DARÜŞŞAFAKA

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu

Hakemler: Aytuğ Ekti, Serdar Ünal, Ayşe Nur Yazıcıoğlu

5 faulle oyun dışı kalan oyuncu: Michael Eric (DB)

Fenerbahçe Doğuş: N. Melli 9s, B. Hersek (Süre Almadı), M. Mahmutoğlu 5s, B. Wanamaker 8s, K. Sloukas 6s, E. Arna (Süre Almadı), J. Nunnally 11s, J. Vesely 11s, S. Güler 2s, A. Muhammed, A. Düverioğlu 7s , L. Datome 17s

Darüşşafaka: S. Kidd 16s, S. Wilbekin 6s, K. Özmızrak 7s, M. Baygül 2s, E. Koşut 3s, W. Cummings 3s, O. Ulubay 3s, D. Özdemiroğlu, F. Aldemir 11s, H. Sant-Roos 4s, J.J. Johnson 11s, M. Eric 3s