Kültür Sanat 11.12.2019 00:30

CRR'de Şeb-i Arus

Mevlâna Celâleddin Rumi'nin 746. Vuslat Yıl Dönümü sebebiyle, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda özel bir etkinlik gerçekleşecek.
CRR'de Şeb-i Arus

Şefliğini tanbur sanatçısı Hakan Talu’nun yaptığı CRR Türk Müziği Topluluğu, 17 Aralık akşamı, saat 20.00 de “Aşk İle” başlıklı etkinlikle sanatseverlerle buluşacak. Topluluğa, Şehir Tiyatrosu sanatçıları Hümay Güldağ ve Bora Seçkin şiirlerle eşlik edecek.

Tüm dünya tarafından tanınan, Mesnevi ve Divan-ı Kebir’i çeşitli dillere tercüme edilen Hazreti Mevlana'nın, 746. Vuslat Yıl Dönümü vesilesiyle düzenlenen “Aşk İle” başlıklı etkinlik müzik, şiir ve sema töreni olmak üzere üç bölümden oluşuyor.

İlk İcrası 180 Yıl Önce Gerçekleşen Âyin

Etkinliğin birinci bölümünde; Zekâi Dede, Hammamizâde İsmail Dede gibi klasik ve yakın dönem bestekârların eserlerinden örnekler seslendirecek. Eser aralarında, Mevlâna’nın Mesnevi’si ve Divan-ı Kebir’inden şiirler ve rubailer söylenecek.

İkinci bölümde; ilk icrası 3 Nisan 1839’da Beşiktaş Mevlevihane’sinde yapılan Hammamizâde İsmail Dede’nin Ferahfeza makamındaki Mevlevi Âyini eşliğinde Sema Töreni yapılacak.

On ses sanatçısı ve sekiz saz sanatçısından oluşan CRR Türk Müziği Topluluğu’na 17 Aralık akşamı Şehir Tiyatrosu sanatçıları Hümay Güldağ ve Bora Seçkin şiirlerle eşlik edecek.

“Aşk İle” etkinlik biletleri 30 ve 20 TL olarak, CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.