Türkiye - Gündem 16.02.2018 14:12 Güncelleme: 16.02.2018 16:31

"Çözümü İçin Ortak Mekanizma Kurulacak"

Türkiye- ABD ortak açıklamasında da "İki ülke arasındaki sorunların çözümü için en geç Mart ortasına kadar ortak mekanizma kurulması kararlaştırıldı." denildi.
"Çözümü İçin Ortak Mekanizma Kurulacak"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile düzenlediği ortak basın toplantısında,"(ABD ile) İlişkilerimizi normalleştirme konusunda bir anlayışa vardık" dedi.Sözlerine "YPG buradan (Menbiç'ten) çıktıktan sonra ABD ile güvene dayalı adım atabiliriz ama önce YPG'nin buradan çıkması lazım" diye devam etti.

Yapılan ortak açıklamada ise,"İki ülke arasındaki sorunların çözümü için en geç Mart ortasına kadar ortak mekanizma kurulması kararlaştırıldı." denildi.

Açıklamada ayrıca, “Suriye içinde oldu-bitti ve demografik değişim yaratacak tüm girişimlere yönelik kararlı bir duruş sergileyeceğiz. İki ülke arasındaki sorunların çözümü için en geç Mart ortasına kadar ortak mekanizma kurulması kararlaştırıldı. Türkiye ve ABD, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve ulusal birliğinin muhafazasına olan bağlılıklarını teyit ederler." ifadelerine yer verildi.