Magazin 12.08.2022 04:01

Contemporary Istanbul Vakfı Tosyalı Holding iş birliğinde atık malzemeler sanat eserine dönüşüyor

Contemporary Istanbul Vakfı ve Tosyalı Holding iş birliğinde bir araya gelen farklı prensiplerden 5 sanatçının katıldığı Artist in Residence Programında (Sanatçı Misafir Programı), sanatçılar seçtiği hurda ve atık malzemeleri sanat eserine dönüştürüyor. 
Contemporary Istanbul Vakfı Tosyalı Holding iş birliğinde atık malzemeler sanat eserine dönüşüyor

ŞAFAK GÜVEN

Tosyalı Holding iş birliğinde gerçekleşen ‘Artist in Residence’ programına katılan Chiara de Rocchi, Emrullah Örünklü, Koray Tokdemir, Nermin Ülker ve Songül Girgin, İstanbul Maslak’ta programa özel kurulan stüdyoda ileri dönüşüm temasıyla hurdalarla çalışmaya başladı. Her sanatçının pratiğinden öne çıkan eserlerden oluşan seçki, 17-22 Eylül tarihleri arasında Contemporary Istanbul’un 17. edisyonunda Tersane Istanbul’da sergilenecek.

27 tonluk hurda içinden seçilen malzemeler birer sanat eserine dönüşüyor

Mayıs ayında başlayan ‘Artist in Residence’ programı için sanatçılar Tosyalı Holding’in Osmaniye’deki tesislerini ziyaret ederek, üretim alanlarında hurdaya ayrılan atık materyalleri seçti. Fabrikada seçilen hurdalar sanatçılara özel İstanbul Maslak’ta kurulan stüdyoya getirildi.

Doğaya saygılı, sürdürülebilir bir yaşam için bir araya gelen 5 sanatçı, ileri dönüşüm pratikleriyle tüketildikten sonra kullanılmayan ve amaçsızlaşan malzemelere hayat verecek.