Eğitim 10.04.2018 16:13

Çocuk Üniversitesi Geleceği Şekillendiriyor

Çocukların yeteneklerini erken yaşta keşfetmelerini hedefleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde kurduğu 'Çocuk Üniversitesi'yle ilk adımını attı.
Çocuk Üniversitesi Geleceği Şekillendiriyor

Bu kapsamda 6 ila 11 yaşlarındaki çocukların, sosyal ve bilimsel araştırma yönlerini keşfetmelerini sağlayacak yeni bir dönem de başlamış oldu. 24 Mart 2018’de açılan çocuk üniversitesi, alanında uzman akademisyenler ve eğitmenlerle atölye eğitimlerine başladı.

İstanbul Rumeli Çocuk Üniversitesi, bilim ve sanat ışığında verdiği eğitimle çocuklara sorgulama ve araştırma bilincini aşılayarak yeni düşünceler üreten bireylerin yetişmesine katkı sağlıyor. Akıllı sınıf teknolojileriyle ile donatılan dersliklerde çocuklar, geleceğin mesleklerine şimdiden hazırlanıyor. Çocuk üniversitesi bünyesinde hafta sonları aşçılık, bilim, bilişim, resim animasyon, yaratıcı drama, el sanatları, görsel sanatlar ve akıl oyunları atölye dersleri eğitimi alan çocuklar hem kaliteli bir eğitim alıyor hem de beraber sosyalleşebiliyorlar.

Geleceğin Bilim İnsanlarını Keşfediliyor

Geleceğin bilim insanlarının, sanatçılarının, aşçılarının, oyuncularının yeteneklerinin şimdiden keşfedildiğini söyleyen Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Serap Daş, “Burası çocukların kendi yeteneklerini keşfettiği ve onları doğru mesleklere yönlendirebileceğimiz bir okul. Çocuklarımızın ilk hafta tüm atölyelerde ders almalarını sağladık ve sonrasında kendi isteklerine göre bir seçim yapmalarını istedik. Çocuklar da ilgi duyduları alanda eğitim görmeye devame diyorlar” dedi.