Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.09.2024 17:00 Güncelleme: 04.09.2024 09:13

Çin'in 4 sulama projesi Dünya Sulama Tesisatları Mirasları listesine girdi

Çin Su Kaynakları Bakanlığı'na göre, Avustralya'nın Sidney kentinde bugün düzenlenen Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu (ICID) 75. İcra Konseyi Toplantısı'nda, Çin'in 4 projesi daha Dünya Sulama Tesisatları Mirasları listesine dahil edildi.
Çin'in 4 sulama projesi Dünya Sulama Tesisatları Mirasları listesine girdi

Çin Su Kaynakları Bakanlığı'na göre, Avustralya'nın Sidney kentinde bugün düzenlenen Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu (ICID) 75. İcra Konseyi Toplantısı’nda, Çin’in 4 projesi daha Dünya Sulama Tesisatları Mirasları listesine dahil edildi.

Listeye giren, Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Turfan karız kanalları, Huizhou ve Wuyuan’daki barajlar, Shaanxi eyaletinin Hanyin ilçesindeki Fengyan Terasları ve Chongqing kentine bağlı Xiushan ilçesindeki Jufengyan Barajları ile Çin'in listedeki toplam sulama projesi sayısı 38'e yükseldi.

2014 yılında kurulan Dünya Sulama Tesisatları Mirasları Listesi, dünya sulama medeniyetinin gelişimini sıralamayı, sulama mirasının korunmasını hızlandırmayı, tarihi sulama projelerinin mükemmel su yönetimi bilgeliğini özetlemeyi ve sürdürülebilir sulama gelişimine tarihi deneyim ve ilham sağlamayı amaçlıyor.

Halen Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika ve Okyanusya'daki 20 ülkeyi kapsayan Dünya Sulama Tesisatları Mirası'nın toplam sayısı 177'ye ulaştı.