Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.09.2024 15:01 Güncelleme: 05.09.2024 15:12

Çin'den Gazze'de ateşkes için somut adım çağrısı

Çin'in BM'deki Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, çatışan taraflar üzerinde etkisi olan ülkelere, Gazze'de ateşkesi sağlamak için samimi ve sorumlu bir tutumla somut adımlar atma çağrısında bulundu.
Çin'den Gazze'de ateşkes için somut adım çağrısı

Çin’in BM’deki Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, çatışan taraflar üzerinde etkisi olan ülkelere, Gazze’de ateşkesi sağlamak için samimi ve sorumlu bir tutumla somut adımlar atma çağrısında bulundu.

Sivilleri hedef alan şiddet olaylarını kınayan Geng Shuang, Çin’in uluslararası hukuka ve insancıl hukuka aykırı tüm girişimlere karşı çıktığını vurguladı ve ister İsrailli ister Filistinli olsun, esirlerin bir an önce serbest bırakılması için diplomatik çabaların yoğunlaştırılması çağrısı yaptı.

Geng Shuang, İsrail liderinin kendi halkının haklı taleplerine yanıt vererek, esirlerin serbest bırakılmasına ve canların korunmasına öncelik vermesi, ateşkesin sağlanması ve savaşın sona erdirilmesi için azami çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Geng Shuang ayrıca, İsrail’i itidalli davranmaya, işgalci taraf olarak yükümlülüklerini yerine getirmeye, yerleşim faaliyetlerini ve Batı Şeria’ya yönelik saldırılarını durdurmaya ve Kudüs’ün kutsal dini mekânlarının tarihi statüsüne saygı göstermeye çağırdıklarını dile getirdi.

Geng Shuang, BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarının uygulanması, ateşkesin sağlanması ve insani felaketlere son verilmesi için yeni adım atmasını desteklediklerini ifade etti.