Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.09.2024 19:01 Güncelleme: 12.09.2024 11:35

Çin: Yapay zekanın insanlığa daha fazla yarar getirmesini hızlandırmayı sürdüreceğiz

Çin'in yapay zekanın insanlığa daha fazla yarar getirmesini hızlandırmayı sürdüreceği açıklandı.
Çin: Yapay zekanın insanlığa daha fazla yarar getirmesini hızlandırmayı sürdüreceğiz

Çin’in yapay zekanın insanlığa daha fazla yarar getirmesini hızlandırmayı sürdüreceği açıklandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in Güney Kore’nin daveti üzerine Seul’de düzenlenen 2. Askeri Alanda Sorumlu Yapay Zeka Zirvesi’ne heyet gönderdiğini belirtti.

Çin’in yapay zekanın gelişimine, güvenliğine ve yönetimine büyük önem verdiğine dikkat çeken Mao Ning, geçen yılın ekim ayında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından ileri sürülen Küresel Yapay Zeka Yönetimi İnisiyatifi’nde, Çin’in bu konuyla ilgili tutumunun açıklandığını hatırlattı.

Mao Ning, Çin’in öteden beri uluslararası toplumun ortak, kapsamlı, işbirliğine dayalı ve sürdürülebilir güvenlik konseptine bağlı kalarak, yapay zekanın askeri alanda kullanımının nasıl düzenleneceği, açık, adil ve etkili bir güvenlik yönetim mekanizması kurulmasının nasıl teşvik edileceği konularında diyalog ve işbirliği yoluyla fikir birliğini araması gerektiği görüşünde bulunduğunu vurguladı.

Mao Ning, Çin heyetinin Askeri Alanda Sorumlu Yapay Zeka Zirvesi’nde Çin’in sorumlu, insan merkezli ve çok taraflı yönetim düşüncelerini ortaya koyduğunu ve bunun diğer taraflarca olumlu değerlendirildiğini ifade etti.

Mao Ning, Çin’in açık ve yapıcı tutumu sergileyerek, diğer taraflarla işbirliği yapmak yoluyla yapay zekanın insanlığa daha fazla yarar getirmesini hızlandırmaya devam edeceğinin altını çizdi.