Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.09.2024 13:00 Güncelleme: 10.09.2024 08:35

Çin: Afrika'ya mayın tehdidinden kurtulma konusunda yardımcı olacağız

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çin'in Afrika ülkelerine mayın tehdidinden bir an önce kurtulma konusunda yardımcı olmaya hazır olduğu bildirildi.
Çin: Afrika'ya mayın tehdidinden kurtulma konusunda yardımcı olacağız

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin’in Afrika ülkelerine mayın tehdidinden bir an önce kurtulma konusunda yardımcı olmaya hazır olduğu bildirildi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kısa süre önce Beijing’de sona eren Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi sırasında, Çin’in “Afrika’nın Mayın Tehdidinden Kurtulmasına Yardım Eylemi”ni hayata geçireceğini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, olağan basın toplantısında, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Afrika, dünyada en ciddi mayın tehdidine maruz kalan bölgelerden biridir. Afrika halkı uzun zamandan beri mayınlardan acı çekiyor. Öteden beri mayın temizleme hakkında ilgili ülkelere yardım etmeye ve işbirliğini yürütmeye çalışan Çin; Etiyopya, Angola, Eritre ve Çad gibi ülkelerin mayın temizleme yeteneğini yükseltmesine destek vermek için somut adımlar attı. Çin’in çabaları, ilgili ülkelerdeki halkın güvenliğinin korunması, ekonomik ve sosyal gelişmenin hızlandırılması için katkılarda bulundu.”

Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından açıklanan söz konusu yardım eyleminin, Çin’in Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin Afrika’da yerine getirilmesini hızlandıracak önemli tedbirlerden biri olduğuna dikkat çeken Sözcü, malzeme yardımı, personel eğitimi ve yerinde rehberlik yapma gibi yollarla Afrika ülkeleriyle işbirliğini güçlendirerek, Afrika’ya mayın tehdidinden bir an önce kurtulma, aynı zamanda güvenlik, istikrar ve sürdürülebilir gelişmeyi gerçekleştirme konusunda yardımcı olmaya istekli olduklarını ifade etti.