Türkiye - Gündem 23.04.2021 11:44 Güncelleme: 23.04.2021 13:15

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 23 Nisan dolayısıyla çocuklarla çevrim içi bayramlaştı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çocuklarla yaptığı çevrim içi görüşmede, "Bütün dünyada barışı sağlamak, sevgiyi egemen kılmak, hepinizin ortak görevi olmalı." ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 23 Nisan dolayısıyla çocuklarla çevrim içi bayramlaştı

CHP'den yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101'inci yılında Türkiye, KKTC, Orta Asya, Orta Doğu, Trakya ve Balkanlar'da yaşayan bazı çocuklarla video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Çocukların 23 Nisan ile ilgili şiirlerini, duygu ve düşüncelerini dinleyen Kılıçdaroğlu, bazı CHP'li belediye başkanları ve Balkanlar'daki kardeş şehirlerin belediye başkanlarıyla da görüştü.

Bosna Hersek, Yunanistan, Suriye, Türkmenistan, Azerbaycan, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Gagavuz Yeri, Irak, Kazakistan, KKTC, Sincan Uygur Özerk Bölgesi ve Türkiye'den görüşmeye çevrim içi katılan çocuklara teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Beni mutlu eden temel nokta şu, dünyanın bütün çocukları aslında birbirini seviyor ve dünyanın bütün çocuklarına önemli bir görev düşüyor. Bütün dünyada barışı sağlamak, sevgiyi egemen kılmak, hepinizin ortak görevi olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

23 Nisan'ın çocuk bayramı olmasının bir başka önemli özelliği daha olduğuna dikkati çeken Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bir ülke kendi bağımsızlık savaşını verdikten sonra egemenliği bir kişiden alıp halka veriyor ve TBMM'yi kuruyor, bundan 101 yıl önce. 101 yıl önce egemenliğini sağlayan, bağımsızlığını kuran Türkiye, bu güzel günü bir bayram ilan ediyor ve bayramın adı da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Değişik ülkelerden çevrim içi programa katılan bütün çocukların söylemlerini büyük bir dikkatle dinledim ve bir kez daha anladım ki Mustafa Kemal Atatürk sadece bizim değil, aslında dünyanın önemli, saygın bir aktörü, lideri. Hepiniz bunu çok iyi biliyorsunuz, okullarda da öğretiliyor. Ben bundan büyük bir mutluluk duydum."

"23 Nisan tüm dünya çocuklarının bayramı"

Çocuklardan Türkiye'ye geldiklerinde, aileleriyle kendilerini ziyaret etmesini isteyen Kılıçdaroğlu, kardeş belediye başkanlarının zaten zaman zaman bir araya geldiğini aktardı.

Kendisini sevindiren başka bir olayın da görüşmeye katılan çocukların yaşadıkları şehirlerin özelliklerini iyi bilmesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"23 Nisan'la ilgili şiirlerin okunması aslında bu bayramın sadece Türkiye'deki çocuklar için değil dünyanın bütün çocukları için geçerli bir bayram olduğunu bana gösterdi. Bundan da büyük mutluluk duydum. Sizden bir başka isteğim sağlıklarınıza dikkat etmeniz. Sizler bulunduğunuz dönemin değil, geleceğin de umudu, geleceğin de güvencesisiniz. Sizler iyi okullarda okudukça, dünyayı iyi sorguladıkça, daha nitelikli ve kaliteli sorular sordukça dünyanın umudu olacaksınız yani dünyanın baharı, geleceği olacaksınız. Sizler önümüzdeki süreç içerisinde çalıştıkça, ürettikçe, düşündükçe, soru sordukça daha bir güzel dünyanın oluşmasına imza atacaksınız."

"Kemal amca seni Yunanistan'a da bekliyoruz"

Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde yaşayan bir çocuğun "Gümülcine pek turistik bir yer sayılmaz ama babam Yunanistan'ın en iyi Türk kahvesinin Gümülcine'de yapıldığını söylüyor. Kemal amca seni Yunanistan'a da bekliyoruz." sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir kez gelmiştim, bir daha gelirim, hay hay." dedi.

Kılıçdaroğlu'na görüşmede diğer çocuklar da bulundukları illeri ziyaret etmesi için davette bulundu.

Kılıçdaroğlu, bu davetlere ilişkin Twitter'dan "Davetlere icabet etmek gerekir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." mesajını paylaştı.