Magazin 24.11.2021 09:11

Cevahir Sahnesi Yeniden Perdelerini Açıyor!

Cevahir Sahnesi 2 yıllık bir aranın ardından tekrar seyircisiyle buluşuyor.
Cevahir Sahnesi Yeniden Perdelerini Açıyor!

Cevahir Sahnesi 2 yıllık bir aranın ardından tekrar seyircisiyle buluşuyor. 2019’a kadar Devlet Tiyatroları bünyesinde oyunlar sergilenen Cevahir Sahnesi’nde Tiyatro Teras ve Baht Yapım iş birliğiyle yeni oyunlar sergilenmeye başladı. Geçtiğimiz hafta sonu ilk seyircilerini ağırlayan sahne, açılışını ‘’Adel Seni Seçti’’ ve ‘’Esnaflar’’ oyunlarıyla yaptı. 256 kişilik salon Tiyatro Teras’ın ve Baht Yapım’ın oyunlarının yanında konuk ekiplerin oyunlarını da seyirciyle buluşturmayı amaçlıyor. Avrupa Yakası’nda oldukça merkezi bir konumda olan sahne, tiyatro severler için yeni bir soluk oluyor. 

Tiyatro Teras’ın kurucusu Shyq yri Caushaj (Şüküri Çavuşay),a lternatif sahnelerde anlatmak istediklerimizi daha fazla insana ulaştırmanın bir yolu olarak böyle bir sahnede olmanın oldukça değerli olduğunu ifade etti. Cevahir Sahnesi’nin hem yeni nesil oyuncuları büyük bir sahneyle tanıştırmanın hem de İstanbul’daki tiyatro seyircisinin hak ettiği teknik imkanları ve konforu sağlayacak bir fırsat olduğunu vurguladı. Pandemikoşullarında birçok özel tiyatronun yaşadığı sorunlara dikkat çeken Baht Yapımın’ın  kurucusu Aziz Çoban böyle bir dönemde yıllarca Devlet Tiyatrosu oyunlarına ev sahipliği yapmış bir sahnenin tekrar faaliyete geçmiş olmasını hem seyirci hem de İstanbul’da tiyatro adına atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.

Cevahir Sahnesi yeni döneminde Parantez İçindeki Kadın, Yanlışlıklar Komedyası, Sıfır’ın Yarısı, Şaşkın Demokrat, Hadi Sevişelim ve Müfettiş gibi tiyatro oyunlarının yanı sıra çocuk oyunları dahil olmak üzere opera ve müzikal gibi farklı sahne sanatlarını da bünyesinde barındıracak. Nitelikli içerikleri büyük kitlelere ulaştırmayı hedefleyen ekip Cevahir Alışveriş Merkezi’nde seyircilerini bekliyor.