Magazin 06.12.2019 00:30

CEREM'DEN SREBRENİTSA MESAJI...

Yeni single çalışmalarında son aşamaya gelen genç müzisyen Cerem Onurluer bir hafta arayla çıktığı ikinci İstanbul sahnesinde de yine tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
CEREM'DEN SREBRENİTSA MESAJI...

Karaköy'de yer alan Küçük By Klein adlı mekanda muhteşem bir performansa imza atan Onurluer, kolları siyah tül detaylı süper mini siyah elbisesisiyle de yürek hoplattı. Zaman zaman misafirleriyle girdiği esprili diyaloglarla da herkesi tebessüm ettiren güzel sanatçı, sağ bacağına bağladığı fular benzeri aksesuarıyla da kendi sahne modasını yarattı.

Repertuvarında türk müziğinin en seçkin eserlerine yer veren Cerem Onurluer finali ise Balkanların en önemli müzisyenleri arasında yer alan Goran Bregovic'in ''Ederlezi'' adlı eseri ile yaptı. Bir dönem Bosna-Hersek'te yaşanan soykırım ile özdeşleşen şarkıyı seslendidikten sonra duygulandığı dikkatlerden kaçmayan Onurluer, ''Dünyanın her yerinde soykırıma uğayan, ötekileştirilen, yalnızlaştırılan tüm soydaşlarımızı rahmetle anıyorum.'' ifadeleriyle bütün misafirlerince ayakta alkışlandı.

Sahneyi müzikseverlerden gelen bis isteği üzerine bir kez daha aynı şarkıyı söyleyerek terk eden genç şarkıcı, herkesten tam not almayı başardı.

Öte yandan mekan çıkışında basın mensuplarına kısa bir röportajda veren Cerem Onurluer, Can Yaman tarafından dile getirilen ve son günlerin dikkat çekci polemiklerinden biri haline gelen ''libido'' konusu ie ilgili kendisine yöneltilen bir soruya ''Ben oyuncu değilim. Ama her meslekte insanların kendisine eşlik eden insanlara karşı saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. Kadir İnanırların, Ediz Hunların, Cüneyt Arkınların, Ayhan Işıkların Tarık Akanların nezaketi ve terbiyesiyle kıyasla bu duruş tam anlamıyla bir mirasyedilik olabilir mi? Bu kulvada bayrağı taşıyan o nadide insanarın ölümsüz eserlerinden öte en önemli mirası beyefendilikleri ve mesleklerine olan saygıları.'' sözleriyle yanıt vererek dikkat çeken bir açıklama yaptı.