Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 19.02.2018 14:03 Güncelleme: 19.02.2018 14:08

Cansuyu Senegal'de Muhtaçlara Ulaştı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yapılan yardımlarla hem Türkiye'de hem de dünyanın birçok bölgesinde, gerçek muhtaçlara ulaşmaya devam ediyor.
Cansuyu Senegal'de Muhtaçlara Ulaştı

Senegal’de on beş su kuyusu daha açıldı. 

Asya, Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinde binlerce su kuyusu açmayı başaran Cansuyu Derneği, Su Kuyusu Projesi ile susuz topraklara umut olmaya devam ediyor. Son olarak Senegal’in Başkenti Dakar’a 50 km uzaklıkta olan Deni Biram Ndao, Bambilor ve Niaga bölgelerinde 15 su kuyusu açan Cansuyu, bölgedeki mazlumların temiz su ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Daha önceki yıllarda da Senegal de su kuyuları açan Cansuyu ekipleri, o kuyulara tek tek giderek aktif çalışıp çalışmadıklarını kontrol ettiler.

Kurban kesimleri ve okul ziyaretleri yapıldı

Su kuyuları açılışından sonra bölgedeki muhtaçlar için kurban kesimleri gerçekleştirildi. Hayırsever vatandaşların bağışladığı 7 büyükbaş adak kurbanını kesen Cansuyu ekipleri, etleri muhtaçlara dağıttı.

Deni Biram Ndao, Bambilor ve Niaga bölgelerindeki okul ve medreseler ziyaret edildi. Okulların ihtiyaçlarını karşılamak için bölge halkı dinlenip Genel Merkeze rapor olarak sunuldu.  Senegal’de yapılan organizasyonlara Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Fırat Aydın ve Cansuyu Gönüllüsü Bilal Değirmenci katıldı. Tamamlanan organizasyonların ardından ekipler Türkiye’ye dönüş yaptı.