Güncel - Yaşam 14.03.2018 15:41

Çankırı'da 8 Bin Adet Fidan Dağıtımı Yapıldı

Çankırı'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere fidan dağıtımı yapıldı.
Çankırı'da 8 Bin Adet Fidan Dağıtımı Yapıldı

Çankırı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde çiftçilerin katılımıyla yapılan fidan bakım, dikim ve besleme konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminer Ziraat Teknikeri Hasan Çelik tarafından verildi. Yapılan seminer sonrasında fidan dağıtımına geçilerek toplamda 8 bin fidanın dağıtımı yapıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, "2018 yılı meyve fidanı dikim sezonunda inşallah 8 bin fidanımızı toprakla buluşturacağız. Biraz önce salonda çiftçilerimizle eğitimimizi yaptık, tamamladık. Amacımız fidanlarımızı meyveye dönüştürmek. 1 lirada verseniz yüz bin lira da verseniz bizim için parasal değeri önemli değil. Fidanlarımız önemli. Dolayısıyla öncesinde sizlerle eğitim yaptık. Dikimi bakımı beslenmesi budaması bu süreçte de meyveciliği geliştirmek açısından her türlü desteği vereceğiz. Salonda arkadaşlarımızı tanıdınız. Arkadaşlarımızın telefonları 24 saat açık bizimde açık. Herhangi bir sorununuz olursa bizleri arayabilirsiniz. Bu sene yaklaşık 8 bin fidan dikeceğiz. 3 bin 500 tane ceviz fidanı, bin 400 tane elma fidanı, bin 500 tanede asmamız var. Yaklaşık 350-400 tanede diğer çeşitler olmak üzere toplam 8 bin fidanımızı çiftçilerimize dağıtacağız. Bize destek olan valimize, il özel idaresi başkanımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bol ve bereketli bir tarım sezonu geçirmeyi temenni ediyorum" dedi.
Seminere katılan çiftçilere fidanların dağıtımı yapıldı. Dağıtıma Vali Yardımcısı Zeki Karaca, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ve çiftçiler katıldı.