Halkbank web
Ekonomi 08.01.2021 07:00

ÇANKIRI'DA 2.5 MİLYON TL'LİK FABRİKA YATIRIMI

2021 yılı yatırım hedefleri için şimdiden harekete geçen İşbir Holding, üretime dönük adımlarını kararlılıkla atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, holdingin bağlı ortaklarından olan İşbir Sünger Anonim Şirketi, üretim tesisini 2.5 Milyon TL'lik yatırım planı ile büyütmeye hazırlanıyor.
ÇANKIRI'DA 2.5 MİLYON TL'LİK FABRİKA YATIRIMI

Bu anlamda, aralık ayı itibari ile harekete geçen firma, Çankırı’daki Paket Yay Fabrikası için çalışmalara başladı. 2021 yılının mart ayında Korgun Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyete geçecek fabrika, bölge halkı için önemli bir istihdam alanı olacak. Sektör için önemli bir hammadde karı oluşturacak yatırım, aynı zamanda Türk ekonomisini iyileştirmek adına da önemli bir adım olacak.

2021 HEDEFLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KALDIRAÇ

Çankırı’da yapılacak olan yatırımı değerlendiren İşbir Holding Ceo’ su Metin Gültepe, “Bu kapsamda, İşbir Yatak Genel Müdürümüz Ahmet Tokeri, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü M. Oral Taşçı ve Korgun OSB yetkilileri ile görüştü. Görüşmede, Korgun’a yapılacak yatırımla ilgili valimize gerekli bilgiler verildi, fikir alışverişinde bulunuldu” dedi.

Aralık ayı itibari ile fabrika inşaatına başlandığına dikkat çeken Gültepe, “1200 m2’si kapalı alan olmak üzere, 4.217 m2 alanda yıllık 50.000 adet/yatak üretim kapasiteli “Paket Yay Üretim Tesisi” için Sanayi Parseli Tahsis İşlemi tamamlandı. Fabrikanın ise, 2021 yılı mart ayında bitmesi planlanıyor. 2020 yılındaki yükselişimizin devamı olan bu yatırım, 2021 yılı için ciromuzda hedeflediğimiz yüzde 50’lik büyümeye ulaşmamız için önemli bir kaldıraç görevi görecek. Sektör için ise hem bir hammadde sağlayıcısı ve önemli bir hammadde kârı oluşturacak. Bölge halkını kalkındırmak adına bir istihdam fırsatı yaratacak yatırım, aynı zamanda Türk ekonomisini iyileştirmek adına da önemli bir adım olacak. Bunun yanı sıra, yatırım planlarımızda lojistik olarak önemli bir yer tutan OSB’leri de önümüzdeki dönemlerde her anlamda değerlendirmeyi umut ediyoruz” diye konuştu.